Dan Sova se plange la Curtea Suprema de durata anchetei DNA in dosarul "Turceni-Rovinari" in care s-a cerut aviz pentru arestarea sa

Dan Sova se plange la Curtea Suprema de durata anchetei DNA in dosarul

In acest sens, firma "Sova si Asociatii" a reprezentat CER in litigii de drept comun, conduita care a prejudiciat CET cu suma de 644.075,60 de lei prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal si corelativ obtinerii de foloase necuvenite de catre firma de avocatura. Prejudiciul creat CET: peste 71 de milioane de lei Anchetatorii il mai acuza pe Cristea si ca, in aceeasi calitate de director general si ordonator de credite al CET, ar fi incheiat pe 13 februarie 2008 un alt contract de asistenta juridica cu aceeasi casa de avocatura (relativ la litigiul CET vs. Aceasta suma reprezenta penalitatile de intarziere la plata energiei electrice la care s-a renuntat (20.222.761,10 de lei) si jumatate din taxa de timbru achitata (342.707 de lei), corelativ obtinerii unui folos necuvenit de catre Electrica in cuantum egal cu suma la care s-a renuntat, mai putin jumatate din taxa de timbru (342.707 de lei).

acum 67 luni (15 Apr 2015)

In acest dosar, Dan Sova este suspectat ca prin firma la care a fost asociat pana in 2009, SCA "Sova si Asociatii", ar fi incheiat ilegal mai multe contracte cu complexurile energetice Turceni si Rovinari in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Anchetatorii il acuza pe purtatorul de cuvant al PSD ca, in perioada ianuarie - 13 februarie 2008, "cu stiinta", in contextul litigiului dintre Complexul Energetic Turceni (CET) si Societatea pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA (ICM), ar fi insistat pe langa fostul director general si ordonator de credite al CET Dumitru Cristea sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu. De asemenea, termenele si conditiile acelui contract ar fi fost concepute de social-democrat, el semnand si documentul prin care ar fi castigat aproape 1.3 milioane de lei, inclusiv onorariul de succes.

Totodata, procurorii sustin ca, in 2007, Sova ar fi insistat pe langa acelasi director sa incheie un alt contract de asistenta juridica, de aceasta data in contextul litigiului dintre CET si Electrica, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia ilegal un act aditional la contractul de asistenta juridica. Astfel, firma de avocatura ar fi obtinut suma de 1.142.400 lei, inclusiv onorariul de succes.

Mai mult, Sova este acuzat ca ar mai fi intervenit si in litigiul dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM, si l-ar fi convins pe directorul general al CER sa incheie un contract de asistenta juridica pentru respectivul litigiu. Astfel, pe 14 februarie 2008, s-ar fi incheiat ilegal un contract de asistenta juridica in urma caruia "Sova si Asociatii" ar fi obtinut peste un milion de lei.

Si fostul director general al CET este urmarit penal

Potrivit unui comunicat emis de procurorii DNA, alaturi de Dan Sova in acest caz este urmarit penal si Dumitru Cristea, fost direc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro