Dan Sova poate fi arestat. 95 de senatori au votat "pentru", 30 "impotriva"

Dan Sova poate fi arestat. 95 de senatori au votat

UPDATE 11.30 Senatul a aprobat cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu in Dosarul CET-Govora, rezultatul fiind de 95 de voturi "pentru" si 30 "impotriva". Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 -- iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

acum 86 luni (3 Dec 2015)

UPDATE 16.20 Dan Sova a fost scos incatusat din sediul DNA, acesta fiind retinut pentru 24 de ore. Procurorii urmeaza sa intocmeasca referatul cu propunerea de arestare preventiva pe care il vor prezenta magistratilor. UPDATE 15.10 Senatorul Dan Sova a ajuns la sediul DNA, insa a refuzat sa dea declaratii in fata jurnalistilor.

UPDATE 11.30 Senatul a aprobat cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu in Dosarul CET-Govora, rezultatul fiind de 95 de voturi "pentru" si 30 "impotriva". Potrivit rezultatului anuntat in plenul Senatului de social-democratul Ioan Chelaru, si-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat "pentru" solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, 30 au votat "impotriva", iar doua voturi au fost anulate. UPDATE In una dintre urne s-a gasit o bila de hartie ceea ce inseamna ca unul dintre senatori a plecat cu o bila acasa. In cazul cererilor de ridicare a imunitatii, se voteaza cu bile, nu electronic. Liderul de grup m-a sunat de dimineata sa se asigure ca vin, dar nu mi-a spus cum sa votez. Dupa episodul cu doamna Guseth am o strangere de inima cu privire la deciziile Comisiei Juridice. Am inteles de la domnul Sova ca sunt doar 60 de pagini referitoare la el din 3.000 de file si nu exista probe. Dupa ce s-a declan;sat urmarirea penala, domnul Sova a incercat sa influenteze martori sau sa distruga probe. UPDATE Senator PNL Octavian Motoc: PNL a luat decizia de a vota in favoarea cererii DNA. Pot sa cred ca domnul judecator nu este in cunostinta de cauza, dar sa spui ca in ambele situatii cursul Justitiei a fost blocat. Parlamentul nu este intr-o gaura neagra si nici nu are sansa istorica de a se reabilita. Cred ca incep sa ma apropi de record. 3.000 de file care se refera la doua infractiuni: abuz in serviciu si trafic de influenta. Referitoare la mine sunt 60 de pagini de denunt si ordonante ale proc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro