Dan Sova, plasat sub control judiciar, nu are voie sa comunice cu Ponta. Procurorii au extins urmarirea penala asupra sa in dosarul "Turceni-Rovinari"

Dan Sova, plasat sub control judiciar, nu are voie sa comunice cu Ponta. Procurorii au extins urmarirea penala asupra sa in dosarul

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Dan Sova trebuie sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare si sa nu se apropie de persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

acum 66 luni (5 Jun 2015)

Procurorii DNA ii imputa senatorului Dan Sova infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 fapte), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in cazul contractelor pe care casa sa de avocatura le-a derulat la companiile energetice Turceni si Rovinari.

De aceea, anchetatorii au dispus punerea lui Dan Sova sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 5 iunie 2015.

In aceeasi cauza, fata de Dan Sova s-a inceput, anterior, urmarirea penala pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. In legatura cu aceste fapte, procurorii au solicitat Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului, insa cererea a fost respinsa de plenul Senatului, comunicarea oficiala fiind primita de DNA la data de 4 iunie 2015.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Dan Sova trebuie sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare si sa nu se apropie de persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea. In calitate de premier, Ponta l-a numit pe Dan Sova in functia de ministru, in conditiile in care in trecut a primit foloase din partea senatorului Sova, constand in sume de bani (in total aproximativ 250.000 lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.

In august 2012, Sova a fost numit ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in decembrie 2012, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro