Dan Sova afla luni daca va fi eliberat din arest. Parlamentarul a fost adus la sediul Curtii Supreme

Dan Sova afla luni daca va fi eliberat din arest. Parlamentarul a fost adus la sediul Curtii Supreme

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat luni in discutie contestatia depusa de Dan Sova la prelungirea mandatului de arestare preventiva, dupa ce judecatorii au decis ca acesta sa ramana dupa gratii pana pe 1 februarie 2016. Ciurcu a aratat ca, in 2011, la o intalnire dintre Dan Sova si deputatul Cristian Rizea (PSD), a aflat ca senatorul a cumparat de la colegul sau de partid o vila in strada Louis Blanc cu pretul de 300.000 de euro.

acum 59 luni (28 Dec 2015)

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat luni in discutie contestatia depusa de Dan Sova la prelungirea mandatului de arestare preventiva, dupa ce judecatorii au decis ca acesta sa ramana dupa gratii pana pe 1 februarie 2016. Pe 4 decembrie, Sova fusese plasat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu contracte de asistenta juridica de la CET Govora. Denunturile

In perioada octombrie 2011 - iulie 2014, el ar fi pretins si primit 100.000 de euro de la avocata Cristina-Veronica Voinescu (cea care ulterior l-a denuntat - n.r.), pentru a interveni pe langa langa Mihai Balan, director general al Centralei de Energie Termica (CET) Govora la acea vreme.

Rolul lui Balan, pus si el sub acuzare in acest dosar, era sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu casa de avocatura "Savescu Voinescu si Asociatii", contract de tip "abonament lunar", la o valoare de 10.000 euro/luna. Lovitura de gratie

Ancheta a plecat de la denunturile sotilor Cristina Veronica Voinescu si Teodor Voinescu. Banii erau adusi unei persoane de incredere a senatorului, Simona Ciurcu, office manager la "Enescu, Panait, Pop si Asociatii", care preluase activele fostei case de avocatura "Sova si Asociatii". Dan Sova a primit lovitura de gratie chiar de la fosta sa asistenta.

Ciurcu a aratat ca, in 2011, la o intalnire dintre Dan Sova si deputatul Cristian Rizea (PSD), a aflat ca senatorul a cumparat de la colegul sau de partid o vila in strada Louis Blanc cu pretul de 300.000 de euro.

Pentru imobil s-ar fi platit un avans de 100.000 de euro, iar restul urmau sa fie platiti in transe lunare de cate 5.000 de euro. In 2011, banii pentru rata ar fi fost platiti din contul personal al lui Dan Sova sau al societatii "Enescu Panait Pop si Asociatii", care ar fi fost controlata tot de senator.

Din 20... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro