Dan Petrescu, dat afara de doua ori in patru luni. Ce despagubiri va incasa antrenorul de la Kuban Krasnodar

Dan Petrescu, dat afara de doua ori in patru luni. Ce despagubiri va incasa antrenorul de la Kuban Krasnodar

Pus pe liber de chinezii de la Jiangsu Suning la inceputul lunii iunie, Dan Petrescu (49 de ani) a semnat imediat cu rusii de la Kuban Krasnodar, pe care ii mai pregatise si in perioada ianuarie 2010 - august 2012, cand reusise si o promovare in primul esalon.

acum 91 luni (5 Oct 2016)

Pus pe liber de chinezii de la Jiangsu Suning la inceputul lunii iunie, Dan Petrescu (49 de ani) a semnat imediat cu rusii de la Kuban Krasnodar, pe care ii mai pregatise si in perioada ianuarie 2010 - august 2012, cand reusise si o promovare in primul esalon. De aceasta data, experienta de la Krasnodar a fost una extrem de scurta. Inceputa la 14 iunie, ea s-a terminat marti seara, cand Petrescu a fost anuntat de sefii de la Kuban ca este concediat. Formatia pregatita de antrenorul roman, care are ca obiectiv promovarea in prima liga, se afla pe locul 14 in clasament, cu 16 puncte. Bilantul lui Petrescu e unul modest, trei victorii, sapte rezultate de egalitate si cinci infrangeri, in conditiile in care liderul Dinamo Moscova are deja 32 de puncte si doua meciuri mai putin. Totusi, daca din punct de vedere sportiv a mai bifat un insucces, "Bursucul" a dat lovitura din punct de vedere financiar, in conditiile in care rusii ii vor plati despagubiri de aproximativ 700.000 de dolari, adica banii pe care i-ar fi avut de incasat pana la finalul contractului scadent in 2018. El a beneficiat de plati compensatorii substantiale si dupa despartirea de chinezii de la Jiangsu Suning.

Esec dupa esec in strainatate

Plecat din Liga I la scurta vreme dupa ce a obtinut titlul cu Unirea Urziceni si a reusit o figura frumoasa cu ialomitenii in Liga Campionilor, Petrescu a ramas pe o panta ascendenta si la Kuban Krasnodar, echipa care l-a propulsat pe banca mult mai galonatei Dinamo Moscova, in august 2012. Ulterior, chiar daca s-au adus jucatori de peste 100 de milioane de euro, brazilienii Ramires si Alex Teixeira, echipa lui Petrescu a avut din nou evolutii oscilante in campionat, asa ca romanul a fost pus pe liber. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro