Dan Mihalache: Traian Basescu nu mai era frecventabil pe plan extern dupa Referendumul din 2012. Anumite cai de comunicare sunt intrerupte

Dan Mihalache: Traian Basescu nu mai era frecventabil pe plan extern dupa Referendumul din 2012. Anumite cai de comunicare sunt intrerupte

N-am auzit prostie mai mare debitata de un sef de stat din Europa decat ceea ce a glasuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului legat de izolarea Romaniei si i-as aduce aminte ca anul acesta, de cand este presedinte, valorifica capacitatea Romaniei de a negocia din anii trecuti", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

acum 101 luni (23 Dec 2015)

"Uitati-va unde a mai fost dupa Referendumul din 2012 in afara de Consiliul European si cu cine a mai vorbit dupa aceea.

In discursul sustinut la un an de mandat, presedintele Klaus Iohannis a spus ca Romania s-a aflat "intr-o oarecare izolare" pe plan extern.

"Vizitele externe pe care le-am facut, precum si primirea a unor sefi de stat si de Guvern, au avut menirea de a reface legaturi strategice, de a ne apropia de state din regiune. Romania este o tara respectata NATO si UE, care este gata sa-si asume responsabilitati", a spus Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

Raspunsul lui Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu s-a aratat deranjat de afirmatia sefului statului, Klaus Iohannis, potrivit careia Romania s-a aflat intr-o oarecare izolare in ultimii ani pe plan extern. N-am auzit prostie mai mare debitata de un sef de stat din Europa decat ceea ce a glasuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului legat de izolarea Romaniei si i-as aduce aminte ca anul acesta, de cand este presedinte, valorifica capacitatea Romaniei de a negocia din anii trecuti", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax. "Mi se pare ca a fost un efort de politica externa romano-americana care arata ca Romania nu era izolata sau necredibila.

Fostul presedinte a mai spus ca Romania si-a pierdut din influenta in ceea ce priveste Republica Moldova, aratandu-se nemultumit si de faptul ca Romania nu a intervenit atunci cand Comisia Europeana a decis sa negocieze cu Serbia. "Domnul Iohannis a dormit linistit, iar Serbia incepe negocierile de aderare fara sa tina cont de acordul cu Romania", a spus liderul Miscarii Populare.

Totodata, Traian Basescu a criticat si faptul ca Romania l-a primit pe Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat, la Bucuresti. "Daca as fi fost presedintele Romaniei, Nariskin n-ar fi ajuns sa vorbeasca de la tribuna de la c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro