Dan Manoliu, regizorul artistic al Selectiei Nationale Eurovision: "Geniala lovitura de imagine pe care o da Pro TV"

Dan Manoliu, regizorul artistic al Selectiei Nationale Eurovision:

Directorul general al postului Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, a anuntat astazi intentia de a difuza Eurovision 2016, dar si de a gasi solutii pentru ca Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale, sa reintre in competitie, dupa ce a fost descalificat din cauza datoriilor pe care Televiziunea Romana le are catre European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului. Contextul descalificarii Romaniei de la Eurovision 2016Vineri, 22 aprilie, oficialii EBU au anuntat decizia de a descalifica Romania de la Eurovision 2016, ca urmare a datoriilor de peste zece milioane de euro pe care Televiziunea Romana le are fata de institutia europeana. Pe langa imposibilitatea de a participa la Eurovision 2016 si de a transmite competitia, TVR va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby.

acum 57 luni (27 Apr 2016)

Directorul general al postului Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, a anuntat astazi intentia de a difuza Eurovision 2016, dar si de a gasi solutii pentru ca Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale, sa reintre in competitie, dupa ce a fost descalificat din cauza datoriilor pe care Televiziunea Romana le are catre European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului.

Dan Manoliu: "Cesnavicius este suficient de inteligent sa-si dea seama ca demersul sau este oricum sortit esecului" Dan Manoliu, regizorul artistic al Selectiei Nationale Eurovision 2016, a reactionat pe pagina personala de Facebook, sustinand ca PR-ul Pro TV a profitat de slabiciunea Televiziunii Romane pentru a da "o geniala lovitura de imagine." Totodata, Manoliu acuza televiziunea comerciala ca se foloseste de simpatia dobandita de Ovidiu Anton in urma descalificarii de la Eurovision 2016 pentru "cateva puncte de audienta in plus". Geniala lovitura de imagine pe care o da PR-ul respectivului post de televiziune pe seama slabiciunii TVR. Sunt sigur ca Aleksandras Cesnavicius este suficient de inteligent si stie exact ce inseamna o organizatie precum EBU, ca sa-si dea seama ca demersul sau este oricum sortit esecului. Dar cum in ziua de azi conteaza cateva puncte de audienta in plus, de ce sa n-o facem pe spatele lui Ovidiu Anton ce si-a castigat in urma eliminarii un ocean de simpatie din partea publicului. Iuliana Marciuc: "Acum interesul pentru Eurovision a crescut brusc" La randul ei, Iuliana Marciuc, producatoarea Selectiei Nationale Eurovision 2016 si cea care urma sa conduca delegatia Romaniei la Stockholm, a dezaprobat intr-o declaratie oficiala gestul postului comercial, fiind de parere ca Televiziunea Romana a investit resurse considerabile in acest proiect, de multe ori fiind criticata pentru acest lucru, subliniind ca odata cu excluderea Romaniei "interesul pentru eveniment a crescut brusc".

Pro TV, scrisoare deschisa adresata conducerii EBU pentru a gasi solutii prin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro