Dan Ionescu, analist politic: "In tarile in care libertatea exista, talentul e subiectiv, iar dreptul de a critica nu se discuta"

Dan Ionescu, analist politic:

Nu am auzit niciodata de ea inainte de respectiva campanie, iar faptul ca ocupa un fotoliu de senator se datoreaza exclusiv campaniei de presa dusa de trustul lui Dan Voiculescu impotriva lui Traian Basescu si Emil Boc. Si in al doilea rand pot sa ii spun ca afirmatia sa conform careia "libertatea de expresie nu e libertatea sa-ti pui poalele-n cap si sa-ti bati joc de altii" e facuta din fricile sale interioare si nicidecum din nu stiu ce principii sau convingeri profunde si intelepte. Nu e corect politic sa nu fii alaturi de cei care au murit si tentatia de a nu fi de acord, de a te afla intr-o fronda afisata public e o tentatie destul de mare.

acum 88 luni (12 Jan 2015)

>

Cristiana Anghel este senatoare a Partidului Conservator, aleasa in aceasta functie dupa o campanie televizata in care si-a exhibat zi de zi cearcanele si suferinta cauzate de o greva a foamei. Nu am auzit niciodata de ea inainte de respectiva campanie, iar faptul ca ocupa un fotoliu de senator se datoreaza exclusiv campaniei de presa dusa de trustul lui Dan Voiculescu impotriva lui Traian Basescu si Emil Boc. Sa ne ingrozim ca aceasta femeie de un cabotinism extrem voteaza legi care ar trebui sa fie in concordanta si sa respecte principiile democratice si valorile libertatii? Cum am putea sa o criticam pe ea si sa o facem praf cand din neant i s-au alaturat domnii Cristian Tudor Popescu si Andrei Plesu? Daca la Cristiana Anghel inteleg ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, CTP nu are aceeasi scuza. E un publicist talentat, care nu mai are nevoie de confirmari sau validari, un om care conteaza in spatiul public si de ale carui opinii se tine cont. Dar tot el e de un comic infinit atunci cand martial si cu raceala unui sfinx o face pe Gica Contra prin emisiunile TV. Si uite asa, intr-o singura personalitate gasesti si intelepciune si talent si ridicol.

Problema se complica si mai mult atunci cand vine vorba de domnul Andrei Plesu pentru ca la noi te poti astepta la orice - care e iarasi un rezultat al libertatii - dar nu sa il vezi pe unul dintre cei mai reprezentativi ganditori ai momentului pus in aceeasi banca cu Cristiana Anghel, reprezentanta unui trust de presa care l-a batjocorit si linsat in mod constant. In primul rand il pot intreba pe domnul Andrei Plesu cum s-ar fi simtit daca s-ar fi incetatenit ideea ca merita persecutat de regimul comunist pentru ideile sale, din care unele poate nu aveau nicio valoare. Si in al doilea rand pot sa ii spun ca afirmatia sa conform careia "libertatea de expresie nu e libertatea sa-ti pui poalele-n cap si sa-ti bati joc de altii" e facuta din fricile sale interioare si nicidecum din nu stiu ce prin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro