Dan Grigore, in concert. Rahmaninov, la Sala Radio

Dan Grigore, artistul roman care a concertat in cele mai importante sali de concerte, alaturi de prestigioase orchestre ale lumii si sub bagheta unor mari dirijori, a fost decorat de Guvernul francez cu Ordinul Artelor si Literelor in Grad de Cavaler. A participat la numeroase festivaluri internationale si a fost invitat sa cante in numeroase sali de prestigiu din lume, precum Concertgebouw - Amsterdam, Alte Oper in Frankfurt, Salle Pleyel - Paris, Sala Conservatorului Ceaikovski din Moscova, Wigmore Hall - Londra, Palais des Festivals - Cannes, Teatrul Bolsoi - Moscova, Grand Auditorium de l’UNESCO - Paris s.a.

acum 55 luni (21 Apr 2016)

Celebrul pianist Dan Grigore, artistul roman care a concertat pe toate meridianele impreuna cu prestigioase orchestre ale lumii si sub bagheta unor mari dirijori, va concerta azi, la ora 19.00, alaturi de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Misha Katz.

Artistul francez de origine rusa a inceput sa studieze violoncelul la varsta de 5 ani, iar la Conservatorul Ceaikovski de la Moscova s-a format sub indrumarea lui Mstislav Rostropovici.

Programul serii de la Sala Radio reuneste un repertoriu deosebit, 100% rus: Glinka - uvertura operei "Ruslan si Ludmila" (lucrare inspirata de poemul omonim semnat de Puskin), Rahmaninov - celebrul Concertul nr.

Dan Grigore, artistul roman care a concertat in cele mai importante sali de concerte, alaturi de prestigioase orchestre ale lumii si sub bagheta unor mari dirijori, a fost decorat de Guvernul francez cu Ordinul Artelor si Literelor in Grad de Cavaler.

Deosebitul sau drum artistic se leaga de nume importante din istoria si cultura romana. Intre 1961-1965, printr-o bursa acordata de Principesa Maria Cantacuzino-Enescu, a primit dreptul de a folosi pianul care a apartinut lui George Enescu, tanarul pianist fiind de altfel laureat al Concursului International "George Enescu", la editiile din 1961 si 1967. In 1996 a sustinut trei concerte alaturi de Orchestra Filarmonica din München, sub bagheta lui Sergiu Celibidache, de altfel ultimele concerte ale marelui dirijor, Dan Grigore fiind singurul pianist roman alaturi de care dirijorul s-a aflat la pupitru.

Misha Katz a avut privilegiul de a se perfectiona in arta dirijorala sub indrumarea celebrului dirijor si compozitor Leonard Bernstein. La stabilirea sa in Franta, in 1985, a format Trio-ul Sostakovici, alaturi de care a fost invitat sa inregistreze in 1994 pentru cunoscuta casa de discuri SONY CLASSICAL. A participat la numeroase festivaluri internationale si a fost invitat sa cante in numeroase sali de prestigiu din lume... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro