Dan Andronic, Ioana Basescu si Elena Udrea, trimisi in judecata in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009

Potrivit procurorilor, legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era facuta de catre Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. "In perioada 27 noiembrie - 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat in contul firmei indicate, in doua transe, suma de 918.864 lei, in baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, desi societatile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie nationala de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale. Ce spune rechizitoriul trimis instantei despre Francesco Giovanni - Mario "La data de 1 iulie 2009, inculpatul Francesco Giovanni - Mario, actionand in calitate de administrator si unic asociat al unei firme, a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate media, avand ca obiect lansarea a doua posturi de televiziune cu tematica muzicala si punerea la dispozitie de echipamente si aparatura audio-video.

acum 72 luni (24 May 2017)

Alaturi de acestia au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, si Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Potrivit procurorilor, legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era facuta de catre Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

Remiterea "foloaselor infractionale" era disimulata prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta, mentioneaza procurorii DNA.

Ce spune rechizitoriul trimis instantei despre Elena Udrea

Potrivit rechizitoriului, in perioada octombrie - noiembrie 2009, Elena Udrea, care indeplinea functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, l-a determinat pe Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului, sa ceara 918.864 de lei de la un om de afaceri, in schimbul asigurarii platii unor contracte pe care societatea respectiva le avea in derulare.

Contractele, in valoare de aproape 50 de milioane de euro, fusesera incheiate cu autoritati locale finantate de Ministerul Turismului privind construirea de domenii schiabile si telegondole, in cadrul programului "Schi in Romania", arata procurorii.

Astfel, Udrea i-ar fi indicat lui Nastasia atat suma pe care urma sa o solici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro