Dan Adamescu a murit. Ce dosare penale avea omul de afaceri

Dan Adamescu a murit. Ce dosare penale avea omul de afaceri

Potrivit rechizitoriului, judecatorul Moldovan a primit bani si bunuri in valoare de 29.935 lei, iar Ion Stanciu a primit, in cursul lunilor iunie 2013 si decembrie 2013, suma de 15.000 euro de la Dan Adamescu si de la o alta persoana, prin intermediul si cu ajutorul Monicai Borza, pentru a pronunta o hotarare favorabila intr-un dosar, respectiv de a accepta deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Adamescu, si in schimbul numirii unei anumite societati de insolventa drept administrator judiciar. Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Jilava a aratat ca Dan Adamescu nu a dat dovezi de indreptare si a recomandat ca acesta sa revina cu o cerere de eliberare dupa patru luni. Dan Adamescu urma sa plateasca 85.000 de lire pe luna si, daca ar fi scapat de investigatii, un onorariu de succes in valoare de 600.000 de lire sterline.

acum 87 luni (24 Jan 2017)

Omul de afaceri Dan Adamescu avea pe numele sau mai multe dosarele penale. In ultimul dintre ele, la 20 decembrie 2016, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu si pe fosta sefa a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, pentru abuz in serviciu si spalarea banilor. Este vorba de dosarul falimentarii Astra Asigurari, prejudiciul in acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei. Dupa ce s-a distrus compania pe care am crescut-o cu mainile mele, pentru care am muncit zi si noapte timp de 15 ani si in care s-au investit pana la ultima clipa toate fondurile grupului, vine acum DNA si ma acuza tot pe mine de falimentarea ei?! De ce persista musamalizarea celui mai bine orchestrat faliment din Romania", declara omul de afaceri. "Inculpatul Adamescu Dan Grigore, presedinte al Consiliului de Supraveghere al Societatii de Asigurare Reasigurare ASTRA SA, in perioada 2011-2013, a administrat in mod defectuos societatea Astra, in scopul obtinerii unor avantaje personale sau in favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasa a constat in utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situatia financiara a societatii Astra, masuri de natura sa acopere activitatea infractionala, dar care, in subsidiar, au determinat si alterarea grava a mecanismelor de functionare a pietei interne a asigurarilor", au notat procurorii in rechizitoriul trimis instantei.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au ridicat, la sfarsitul anului trecut, controlul judiciar pe cautiune pentru Dan Adamescu, in dosarul falimentarii Astra Asigurari. Procurorii fixasera cautiunea la 40 de milioane de lei in acest caz. Omul de afaceri fusese condamnat, definitiv, in mai 2016, la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare, in dosarul privind solutiile favorabile in dosare de insolventa.

Adamescu a fost gasit vinovat pentru mituirea cu 20.000 de euro a judecatorilor Ion Stanciu si Ele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro