Damblaua romanilor pentru conspiratia permanenta: "Roata, computerul si nava spatiala au fost toate inventate de catre daci"

Damblaua romanilor pentru conspiratia permanenta:

> E fascinant sa construim mitologii si medicii sustin ca e intrucatva sanatos, pentru mintea noastra, sa construim fantezii. Din nou, pentru ca e simplu, pentru ca poti lasa loc interpretarii, pentru ca poti sa negi, pentru ca nu e nevoie sa te pregatesti, sa studiezi, sa muncesti. Mai sunt cateva teorii din acest cvadrant si tare imi e ca pana anul viitor, pe vremea asta, se va descoperi ca Iisus avea un bunic dac, vorbitor de romana, si care este cel care a dus in Iudeea obiceiul Pastelui, obicei profund dac, intemeiat de insusi Zalmoxis.

acum 92 luni (10 Apr 2015)

>

E fascinant sa construim mitologii si medicii sustin ca e intrucatva sanatos, pentru mintea noastra, sa construim fantezii. Asa ca nu vad un pacat primordial in a vorbi despre lumi ascunse, mistere imposibil de descifrat si teorii ale conspiratiei. Se pot scrie carti, se pot face filme, se pot infiinta grupuri de studiu pentru dupa amiezile ploioase si uneori se pot face si bani. Tragedia apare atunci cand ajungi sa crezi in ele si sa te porti ca si cand ele ar exista cu adevarat. E drept ca in minciuni trebuie sa crezi cu tarie ca sa poti pretinde ca ar fi adevarate, dar noi avem un talent deosebit in a institutionaliza prostii si sferturi de adevar.

Comportamentul nostru in care se amesteca rebelul cu oficiosul, fara sa ne dam seama de disonante, e cel mai probabil o mostenire a regimului comunist (ce spun aici e o pura speculatie, asa ca va rog sa nu va ambalati; Obisnuinta anilor in care accesul la informatie era dat cu lingurita si aveam constiinta clara a faptului ca varianta oficiala trece prin nenumarate procese de cenzura si reconstructie a adevarului te lasa cu o stare de nesiguranta. Vei presupune mereu ca in spatele spuselor exista un alt adevar, pe care cel care face declaratia incearca sa il ascunda. Pe de o parte nu va livra niciodata adevarul pe de-a-ntregul, pentru ca are tot interesul sa lase publicul sa umple spatiile goale si in felul acesta ii e cel mai usor sa controleze informatia. In functie de talentul oratorului, informatia e livrata mereu trunchiata si cu meta-trimiteri. Din nou, pentru ca e simplu, pentru ca poti lasa loc interpretarii, pentru ca poti sa negi, pentru ca nu e nevoie sa te pregatesti, sa studiezi, sa muncesti. Si daca intrebi de cine, ti se raspunde senin cu o alta intrebare: "asta ma intreb si eu!".

Asa am ajuns sa vedem cum impotriva tuturor se tes invizibile conspiratii intinse din Mordor si pana la Scrovistea sau pana la Cornu, tot aia e. Pe Adrian Nastase l-au lucrat americanii sau Traian... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro