Dalai Lama si dialogul interreligios. "Cel care isi raneste aproapele, isi reneaga propria religie..."

Dalai Lama si dialogul interreligios.

Cu ocazia conferintei "Le dialogue interreligieux au service du respect et de la tolerance" (Dialogul interreligios in slujba respectului si a tolerantei) organizata de prestigioasa institutie catolica College des Bernardins, seninul si jovialul Dalai Lama a dialogat insa cu principalii reprezentanti ai cultelor religioase din Franta, pledand pentru o mai buna cunoastere intre fidelii diverselor confesiuni religioase care, in actualul context, resimt de o frica teribila indusa de atrocitatile comise de teroristi si in consecinta au resentimente intre ei. De mai bine de patru decenii, liderul spiritual tibetan este un pelerin inversunat care a invatat lectii pretioase despre divinitate si iubire si de la calugarii crestini si de la credinciosii musulmani, dar si de la rabini sau hinduisti. In aceasta privinta, Dalai Lama a afirmat ca nu are sens sa vorbim despre terorismul musulman sau budist, deoarece teroristii nu sunt credinciosi adevarati, cel care isi raneste sau ucide aproapele isi reneaga de fapt propria religie si nu poate fi incarnarea unui mesaj de iubire si de pace promovat de marile religii ale lumii.

acum 42 luni (19 Sep 2016)

>

Si fie vorba intre noi, despre ce ar fi putut oare sa vorbeasca carismaticul lider spiritual al budismului tibetan cu Hollande? Nu, evident cei doi nu aveau nimic ce sa-si spuna pentru ca traiesc pe doua planete morale si spirituale complet diferite: unul (sarmanu!) viseaza numai cum sa-si sape un loc de veci din marmura corect ideologica politic in istoria Frantei, iar calugarul tibetan viseaza la fericirea semenilor si la pasii pe care umanitatea ar trebui sa-i urmeze pentru a (re)gasi calea armoniei si a fraternitatii. Desi presiunile politice de la Pekin trebuie luate in calcul (acesta fiind motivul invocat de presa franceza), nu acestea au facut imposibila intalnirea dintre cei doi lideri, ci mai degraba idealurile lor de viata diametral opuse.

Cu ocazia conferintei "Le dialogue interreligieux au service du respect et de la tolerance" (Dialogul interreligios in slujba respectului si a tolerantei) organizata de prestigioasa institutie catolica College des Bernardins, seninul si jovialul Dalai Lama a dialogat insa cu principalii reprezentanti ai cultelor religioase din Franta, pledand pentru o mai buna cunoastere intre fidelii diverselor confesiuni religioase care, in actualul context, resimt de o frica teribila indusa de atrocitatile comise de teroristi si in consecinta au resentimente intre ei. Cardinalul Andre Vingt-Trois, Episcopul Parisului, Mitropolitul Emanuel, Presedintele Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta (si reprezentant al Patriarhiei Ecumenice), pastorul Francois Clavairoly, Marele Rabin Haim Korsia si Anouar Kbibech, Presedintele Consiliului Cultului Musulman din Franta, nu au stat in jurul unei mese rotunde, ci unul langa altul, impreuna cu Dalai Lama cultivand semintele dialogului interreligios, unul dintre dezideratele pretioase ale liderului spiritual tibetan care intreaga sa viata a promovat ideea armoniei atat de indispensabile intre religiile lumii. Subliniind faptul ca, in ciuda mesajului de dragoste, pace si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro