Dai in plata, scapi de impozit doar o data in viata

Romanii care nu si-au mai putut plati ratele la banci si au vrut sa returneze apartamentul la banci apartamentul, s-au trezit ca au de achitat sume mari atat pentru plata impozitului, cat si pentru onorariile notariale. Initiatorul legii darii in plata, avocatul Gheorghe Piperea, a postat pe pagina sa de Facebook ca forma finala a proiectului de OUG va fi facuta publica saptamana viitoare: "Discutia de la Ministerul Finantelor Publice referitoare la exceptarea expresa de la impozit a debitorilor care apeleaza la darea in plata in vederea liberarii de datorii a fost constructiva.

acum 87 luni (10 Jun 2016)

Romanii care nu si-au mai putut plati ratele la banci si au vrut sa returneze apartamentul la banci apartamentul, s-au trezit ca au de achitat sume mari atat pentru plata impozitului, cat si pentru onorariile notariale.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a anuntat ieri ca se lucreaza la un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal astfel incat debitorii care apeleaza la darea in plata sa fie scutiti de impozitul aferent transferului de proprietate. Suntem in faza in care incercam sa identificam toate cazurile si sa le surprindem in mod corect in aceasta modificare, astfel incat sa se poata implementa, sa nu ne lovim si de alte probleme. Cautam formule ca legea sa iasa clara, dar principiul acesta este, sa exceptam de la aceasta taxa pe tranzactie o proprietate data in plata", a declarat Anca Dragu.

Initiatorul legii darii in plata, avocatul Gheorghe Piperea, a postat pe pagina sa de Facebook ca forma finala a proiectului de OUG va fi facuta publica saptamana viitoare: "Discutia de la Ministerul Finantelor Publice referitoare la exceptarea expresa de la impozit a debitorilor care apeleaza la darea in plata in vederea liberarii de datorii a fost constructiva.

Si deputatul Catalin Zamfir, care a promovat in Parlament legea darii in plata a explicat pe aceeasi pagina de socializare ca: "De scutirea de la plata impozitului vor beneficia atat debitorii principalii cat si toti girantii sai indiferent de numarul imobilelor ipotecate. Scutirea de impozit se va aplica o singura data pentru stingerea unei datorii, iar in situatia in care veti mai fi nevoiti sa apelati la darea in plata, atunci veti plati impozitul la transferul de proprietate.

O lege costisitoare

Potrivit ministrului Finantelor, in noua OUG se va lua in calcul aplicarea scutirii pentru o singura locuinta, si nu o triere a beneficiarilor in functie transe de venit sau alte criterii, pentru ca astfel actul normativ ar fi greu de implemen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro