Dacii si romanii iau cu asalt Cetatea Rasnov. Vor fi reconstituite in cele mai mici detalii asalturile asupra Comidavei

Dacii si romanii iau cu asalt Cetatea Rasnov. Vor fi reconstituite in cele mai mici detalii asalturile asupra Comidavei

In perioada 24-25 septembrie 2016, Cetatea Rasnov va fi gazda primei editii a Festivalului Dacic Comidava, organizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov si de Primaria si Consiliul Local al orasului Rasnov, in colaborare cu asociatia de reconstituire istorica Terra Dacica Aeterna. Turisii interesati de viata de acum 2000 de ani vor putea participa la ateliere de fierarie, sculptura in lemn, os sau corn, vor invata sa teasa, sa confectioneze vase de ceramica dupa tehnici rudimentare, dar si sa bata monezi.

acum 49 luni (22 Sep 2016)

In perioada 24-25 septembrie 2016, Cetatea Rasnov va fi gazda primei editii a Festivalului Dacic Comidava, organizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov si de Primaria si Consiliul Local al orasului Rasnov, in colaborare cu asociatia de reconstituire istorica Terra Dacica Aeterna.

Activitatile din cadrul festivalului vor avea loc in tabara Terra Dacica Aeterna, instalata in curtea cetatii Rasnov, acolo unde acum 2000 de ani se afla o cetate dacica, mentionata in izvoarele vremii cu numele Comidava. La festival vizitatorii se pot transforma in soldati daci sau romani, vor putea vedea cum se traia in acele vremuri si vor putea asista la scene de lupta spectaculoase.

Totul va fi ca acum 2000 de ani

Asociatia Terra Dacica Aeterna, unul dintre organizatorii evenimentului, a luat nastere in 2007 si a participat pana acum la peste 200 de manifestari avand in prim plan reconstituirea istorica. Trupa recreeaza aspecte civile si militare ale civilizatiilor dacica, romana si sarmata de acum aproape 2000 de ani.

"Festivalul Dacic Comidava doreste a deveni, inca de la prima editie, unul dintre cele mai importante festivaluri de reconstituire istorica din Romania. Cele mai atractive activitati pentru public sunt luptele, asa ca barbarii si romanii se vor angaja in lupte demonstrative in perechi si batalii intre ambele tabere, dublate de prezetari concomitente de echipament, armament si tactici militare antice. O parte importanta a unui astfel de festival este cea educativa civila, Terra Dacica Aeterna oferind si in acest an spectacolul unor variate ateliere, ca acum 2000 de ani, unele dintre ele interactive, pentru copii, dar si pentru adulti" anunta intr-un comunicat de presa Muzeul de Istorie din Brasov. Turisii interesati de viata de acum 2000 de ani vor putea participa la ateliere de fierarie, sculptura in lemn, os sau corn, vor invata sa teasa, sa confectioneze vase de cerami... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro