Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu acuza repolitizarea comisiilor din Ministerul Sanatatii. Ce propune fostul ministru de la Sanatate

Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu acuza repolitizarea comisiilor din Ministerul Sanatatii. Ce propune fostul ministru de la Sanatate

"Aveti si avem nevoie de oameni care sa se lupte din Comisiile de Specialitate pentru interesele specialitatii si ale pacientilor dumneavoastra atunci cand se elaboreaza Contractul Cadru cu CNAS si Normele, atunci cand se stabilesc protocoale care sa va ajute, nu sa va incurce in prescrierea de medicamente gratuite sau compensate, Aveti si avem nevoie de contributia medicilor din tara dar si de cunostintele si experienta colegilor dumneavoastra care lucreaza in strainatate, in sisteme mai performante decat al nostru de la care avem atatea de invatat.

acum 80 luni (19 Aug 2017)

Redam mai jos postarea fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu:

"Mesajul de mai jos este adresat medicilor si studentilor la medicina, din tara si strainatate.

Dragi medici,

Dragi studenti la medicina,

Meseria pe care o aveti sau pe care o veti dobandi nu v-o va putea lua nimeni. Sistemul va poate insa umili asa cum a facut-o deja de atatea ori, va poate impune reguli fara sens sau din contra, va poate lasa descoperiti acolo unde ar trebui sa existe reguli, protocoale, va poate impune hartogaraie inutila si va poate taia finantarea, pentru ca fondurile sa mearga catre cei care sunt mai bine pozitionati in ierarhia temporara a puterii.

COMISIILE DE SPECIALITATE ALE MINISTERULUI SANATATII sunt cea mai importanta parghie pe care o aveti la dispozitie pentru a schimba sistemul.

S-a vorbit si s-a scris extrem de putin in Noiembrie - poate pentru ca mai erau doar cateva zile pana in ziua alegerilor - despre Ordinul care stabileste pentru prima data in istoria Romaniei CRITERII CLARE DE SELECTIE pentru membri acestor comisii.

Comisiile de Specialitate sunt alcatuite din colegi (sau viitori colegi) ai dumneavoastra si constituie principalul furnizor de expertiza stiintifica pentru coordonarea retelei de asistenta medicala.

Prin Comisiile de Specialitate, puteti influenta regulile care va guverneaza munca de fiecare zi.

Comisiile de Specialitate sunt cele care pot propune prioritati nationale, strategii si masuri concrete, sunt cele care elaboreaza pachetele de servicii medicale care se asigura, sunt cele care elaboreaza protocoale standardizate la nivel national, sunt cele care stabilesc competentele incluse intr-o anumita specialitate si sunt cele care stabilesc programele de pregatire profesionala - pentru ca da, Ministerul Sanatatii este responsabil pentru rezid... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro