Dacian Ciolos: Se intampla ceva minunat in acest weekend, la Guvern.

Peste 100 de tineri specialiști in domeniul IT s-au reunit sambătă, la Palatul Victoria, in cadrul unui maraton digital - GovITHub, avand ca obiectiv dezvoltarea de aplicații și soluții software in scopul creșterii calității serviciilor publice și imbunătățirii relației cetățenilor cu instituțiile statului. "O efervescență de creativitate și entuziasm adusă de cei 20 de bursieri și peste 100 de voluntari GovITHub, toți tineri profesioniști in IT, care lucrează full time pană duminică seară pentru a veni cu soluții moderne in sprijinul cetățenilor și administrației.

acum 56 luni (8 Oct 2016)

Peste 100 de tineri specialiști in domeniul IT s-au reunit sambătă, la Palatul Victoria, in cadrul unui maraton digital - GovITHub, avand ca obiectiv dezvoltarea de aplicații și soluții software in scopul creșterii calității serviciilor publice și imbunătățirii relației cetățenilor cu instituțiile statului. Bursieri și voluntari vor incerca, timp de două zile, să dezvolte prototipuri de proiecte cu aplicații și soluții software.

Printre cei 20 de bursieri de află și Cristina Moga, o tanără ce are in plan dezvoltarea unei aplicații IT intitulate RoadRo. "O efervescență de creativitate și entuziasm adusă de cei 20 de bursieri și peste 100 de voluntari GovITHub, toți tineri profesioniști in IT, care lucrează full time pană duminică seară pentru a veni cu soluții moderne in sprijinul cetățenilor și administrației. Mă bucur să văd pe lista proiectelor la care se lucrează idei inspirate precum: o aplicație pentru mai buna conectare a romanilor din diaspora cu ceea ce se intamplă acasă, un proiect de vizualizare și deschidere a datelor deținute de instituțiile publice, o aplicație prin care sectorul public poate furniza informații personalizate sub forma unor alerte pentru cetățeni, un proiect prin care pacienții pot să evalueze in mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o inițiativă ce face posibilă semnalarea parcărilor ilegale direct către autoritățile competente", a notat primul ministru.

Citește și Dacian Cioloș, la lansarea programului GovITHub: Avem nevoie de capacitate inovativă in administrație

Acesta a precizat că energia, competențele și pasiunea acestor tineri ca muncesc in acest weelend la Palatul Victoria sunt dovada că Romania se poate moderniza și că, odată ce statul iși arată deschiderea, se pot mobiliza cele mai valoroase resurse. In același timp, pentru ca ideile să aibă rezultate palpabile pentru cetățeni, le solicit tuturor colegi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro