Dacian CIOLOS rupe TACEREA: UN MOTIV pentru care domnul JUNCKER nu a retinut CANDIDATURA MEA

Dacian CIOLOS rupe TACEREA: UN MOTIV pentru care domnul JUNCKER nu a retinut CANDIDATURA MEA

Departe de orice intentie de a trada in vreun fel increderea celor din PPE, care m-au sustinut activ si pentru un al doilea mandat de comisar european, am considerat ca daca va fi nevoie, neafilierea mea politica formala ar permite aceasta marja de sustinere mai larga pentru un eventual al doilea mandat, facuta transparent si asumata fiind.

acum 97 luni (18 Sep 2014)

Scrisoarea poate fi citita in cele ce urmeaza:

"Buna ziua domnule Turcescu,

Am citit postarea dumneavoastra pe blog - interpretarea procesului care a dus la nominalizarea comisarului roman in comisia J-C Juncker.

Este adevarat insa ca in discutia mea cu J-C Juncker am lasat sa se inteleaga ca, pentru un posibil nou mandat, daca va fi nevoie, as putea fi sustinut si de grupul socialistilor din Parlamentul European. Ma bazam pe faptul ca,pentru reforma PAC am avut negocieri complexe in care, pe langa sustinerea puternica si valoroasa a PPE care m-a asimilat pe lista comisarilor PPE chiar daca nu eram membru al unui partid, am avut canale deschise si am lucrat bine cu mai multe grupuri politice din Parlamentul European.

Departe de orice intentie de a trada in vreun fel increderea celor din PPE, care m-au sustinut activ si pentru un al doilea mandat de comisar european, am considerat ca daca va fi nevoie, neafilierea mea politica formala ar permite aceasta marja de sustinere mai larga pentru un eventual al doilea mandat, facuta transparent si asumata fiind. E probabil ca si acesta sa fi fost un motiv pentru care domnul Juncker sa fi decis sa nu retina candidatura mea, dansul dorindu-si o Comisie europeana cu membri asumati politic in mod clar"

Mai multe pe: www.turcescu.ro ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro