Dacian Ciolos: Romania va avea in 2019 sansa de a se afirma in UE printr-o viziune politica privind viitorul Europei

Dacian Ciolos: Romania va avea in 2019 sansa de a se afirma in UE printr-o viziune politica privind viitorul Europei

Incurajez ministerele sa se implice in procesul de dezbatere publica ce se va derula in lunile urmatoare, prin propuneri de teme de dezbatere si prin participarea directa cu specialisti in aceste discutii", a spus Ciolos, potrivit unui comunica al Guvernului remis "Adevarul" Premierul a participat joi la reuniunea saptamanala a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, condusa de secretarul de stat Cristian Badescu, la care au mai fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu, si secretarii de stat cu atributii in domeniul afacerilor europene din ministere.

acum 73 luni (4 Nov 2016)

"Romania va avea in 2019 o sansa ce va mai aparea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma in randul tarilor Uniunii Europene printr-o viziune politica cu privire la viitorul Europei, precum si prin profesionalism in prezidarea negocierilor statelor membre reunite in Consiliul UE. Incurajez ministerele sa se implice in procesul de dezbatere publica ce se va derula in lunile urmatoare, prin propuneri de teme de dezbatere si prin participarea directa cu specialisti in aceste discutii", a spus Ciolos, potrivit unui comunica al Guvernului remis "Adevarul"

Premierul a participat joi la reuniunea saptamanala a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, condusa de secretarul de stat Cristian Badescu, la care au mai fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu, si secretarii de stat cu atributii in domeniul afacerilor europene din ministere.

Totodata, in cadrul intalnirii s-a discutat si despre finalizarea, pana la sfarsitul anului, a Planului de actiune care va contine un set de masuri si un calendar de implementare pentru urmatorii doi ani.

"Acest document va oferi baza necesara pentru implementarea actiunilor de pregatire a viitoarei Presedintii a Romaniei din punct de vedere bugetar, logistic si al resursei umane. In paralel, Guvernul Ciolos a lansat procesul de consultare publica pentru definirea viitoarelor prioritati ale Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, proces care va fi continuat si finalizat de viitorul Guvern", se mai arata in comunicatul citat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro