Dacian Ciolos il va revoca din functie pe ministrul Culturii, ca urmare a scrisorii trimise sambata de Vlad Alexandrescu Grupului pentru Dialog Social

La acest concurs, cu un juriu international (am invitat pentru prima oara in Romania un specialist de la Muzeul Luvru, cu gandul de asocia Luvrul in viitor la activitatile Muzeului), Ruxandra Theodorescu (care s-a prezentat din nou) a fost clasata a treia, iar pozitia intai a fost obtinuta de Calin Stegerean, de la Cluj", mentioneaza Vlad Alexandrescu. Vlad Alexandrescu face, de asemenea, referire la reactia venita din partea Uniunii Tetarale din Romania, "cand am vrut sa reformez Ordonanta 189, care reglementeaza accesul la concursurile de directori in institutiile de cultura", dar si la Muzeul National de Istorie a Romaniei. "Va multumesc tuturor pentru sustinerea din ultimele zile: manifestatiile de strada de miercuri si joi, opiniile publice, articolele de presa, numeroasele comentarii de pe retelele de socializare si petitiile in favoarea ramanerii mele ca Ministru al Culturii", a mai notat Vlad Alexandrescu.

acum 99 luni (1 May 2016)

"Legat de ultimele discutii in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat. Si sa asteptam de la ceilalti sa fie mai buni, prin efortul nostru al fiecaruia de a ne ameliora.

Anuntul prim-ministrului Ciolos vine dupa ce Vlad Alexandrescu a dezvaluit, intr-o scrisoare deschisa trimisa Grupului pentru Dialog Social, ca a fost intimidat direct de un coleg ministru din guvernul Ciolos, legat de retragerea titlurilor de doctor in cazul plagiatelor.

Vlad Alexandrescu spune ca faptul ca s-a pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii i-a adus o adversitate a acelor ministri care erau implicati.

In scrisoarea deschisa adresata GDS, Vlad Alexandrescu spune ca actiunile sale in calitate de ministru au deranjat mai multe grupuri de interese si a numit, in acest sens, problemele legate de Rosia Montana si Cathedral Plaza. De asemenea, ministrul Culturii spune ca a fost sunat de mai multe ori de diversi politicieni si ca a fost chemat in Parlament pentru explicatii, actiuni pe care le-a prezentat ca incercari de intimidare. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Rosia Montana sau de la Cathedral Plaza din Bucuresti. Apoi, am fost convocat la ASE la o sedinta de

condusa de fostul rector al ASE, actualmente presedinte al Senatului ASE, acelasi om care a interzis accesul la Biblioteca ASE pentru consultarea tezelor de doctorat sustinute in acea Universitate", a mai scris ministrul demisionar.

"La Muzeul de Arta al Romaniei, Roxana Theodorescu, aflata acolo de 22 de ani, a fost evaluata de o comisie compusa din Anca Oroveanu, Ruxandra Demetrescu si Calin Dan, si a obtinut nota 8,73, adica o nota sub 9, ceea ce a permis organizare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro