Dacian Ciolos anunta ca legea salarizarii va fi discutata miercuri

Dacian Ciolos anunta ca legea salarizarii va fi discutata miercuri

In masura in care consideram ca nu putem pune pe masa un proiect de lege al salarizarii bugetare realist multianual, cu sanse de aplicare, sa vedem ce putem face in anul care vine, cu resursele pe care stim ca le putem mobiliza prin proiectul de buget pe care il vom propune si sa venim cel putin cu aceasta prima faza a reechilibrarii, urmand sa gandeasca viitorul Guvern, viitorul Parlament, in functie de ce isi asuma si din punct de vedere al politicii bugetare, o continuare a acestei abordari", a spus Ciolos la intalnirea cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania.

acum 99 luni (4 Apr 2016)

Executivul va avea in sedinta de miercuri o prima discutie asupra proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor, a anuntat, astazi, premierul Dacian Ciolos, precizand ca se afla in lucru doua variante.

"Avem o data solutia aceasta a mobilizarii resurselor bugetare pana in 2020, limitate asa cum sunt, si sa vedem ce putem face cu ele si sa gandim o lege pe patru ani pornind de la un nivel de salariu minim si de acolo in sus sa vedem ce si unde putem reechilibra lucrurile sau o alta abordare la care ne gandim la fel foarte serios. In masura in care consideram ca nu putem pune pe masa un proiect de lege al salarizarii bugetare realist multianual, cu sanse de aplicare, sa vedem ce putem face in anul care vine, cu resursele pe care stim ca le putem mobiliza prin proiectul de buget pe care il vom propune si sa venim cel putin cu aceasta prima faza a reechilibrarii, urmand sa gandeasca viitorul Guvern, viitorul Parlament, in functie de ce isi asuma si din punct de vedere al politicii bugetare, o continuare a acestei abordari", a spus Ciolos la intalnirea cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania.

"Multa lume se intreaba de ce am tot prelungit prezentarea acestui proiect de lege. Pentru ca ceea ce noi am mostenit in Guvern, ceea ce a fost lucrat de Guvernul precedent in anul trecut, noi am considerat ca din punct de vedere bugetar nu este aplicabil. Nu vorbesc despre utilitatea unei astfel de legi, pentru ca avem nevoie de o lege care sa duca la o reechilibrare si chiar la o regandire a sistemului de salarizare a functiei publice, dar n-as vrea sa venim cu un proiect de lege pe care sa-l adoptam si sa aiba soarta proiectului de lege din 2010, care (...) nu a fost aplicat", a aratat prim-ministrul. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro