Dacian Ciolos a facut bilantul guvernarii tehnocrate. Plusuri si minusuri

Dacian Ciolos a facut bilantul guvernarii tehnocrate. Plusuri si minusuri

Despre interviul cenzurat de TVR: Dacian Ciolos: A fost putin stanjenitor pentru mine, pentru ca am raspuns la o invitatie ca sa discutam despre ce s-a facut anul acesta in domeniul agriculturii. Facem tot ce tine de Guvern pentru a duce acest proiect in mod legal pana la capat.Eu consider ca e un succes ca peste 100 de mii de oameni au facut aceasta donatie si ca in cateva luni de zile s-au starns peste 1 milion de euro. Despre coruptia din sistemul de sanatate: Nu toti managerii de spitale sunt corupti, Avem probleme de corectat pentru ca au fost probleme puse sub pres.

acum 84 luni (4 Dec 2016)

Despre interviul cenzurat de TVR:

Dacian Ciolos: A fost putin stanjenitor pentru mine, pentru ca am raspuns la o invitatie ca sa discutam despre ce s-a facut anul acesta in domeniul agriculturii. Eu nu comenteze decizia, ar fi fost ideal sa nu se mai faca deloc emisiunea. Daca mi s-ar fi spus de la inceput, n-as mai fi facut emisiunea.

3 lucuri bune ale guvernarii Ciolos:

Obiectivul nostru a fost sa asiguram stabilitate economica, sociala si sa continuam reforme acolo unde e nevoie. Am insistat foarte mult pe un mod de guvernare: integritate, transparenta si onestitate. Asta mi se pare semnificativ, pentru ca am aratat ca se poate guverna onest, se poate guverna transparent.

3 esecuri ale guvenarii:

Sunt mai multe lucruri pe care am fi vrut sa le facem in anumite domenii: In primul rand, reforma administratiei, unde nu ne-am dus pana la oa propune pachete de modificare a legislatiei. La sfarsitul lunii mai, cand am venit cu proiectul de reforme, au fost clare semnalele din partea partidelor ca, fiind un an electoral, nu vor sa intre in discutia aceasta.

Legea salarizarii este un esec fata de ce am dorit, dar nu este un esec total. Daca noi n-am avut proiecte la care sa se lucreze, n-am avut cum sa construim kilometri de autostrada. Lucarile sunt deblocate, tot ce tine de avize e rezolvat, se urmareste daca firma care a contractat proiectul urmareste ce este in contract.

Despre Cumintenia Pamantului:

Nu am strans suma de 6 milioane de euro. In momentul in care Parlamentul ia decizia de a adopta OUG propusa de Guvern, atunci putem sa o cumparam, cu bani din fondul de rezerva. Facem tot ce tine de Guvern pentru a duce acest proiect in mod legal pana la capat.Eu consider ca e un succes ca peste 100 de mii de oameni au facut aceasta donatie si ca in cateva luni de zile s-au starns pest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro