Dacia pierde teren in Franta. Vanzari in scadere, in primele 4 luni din 2015

Producătorul auto Dacia are probleme pe piața auto de Franța, inregistrand 4 luni de scădere, in condițiile in care piața din această țară este pe creștere. De la monoposturi, la coloși de 35 de tone Dacia, care in anii de recesiune era motorul principal al creșterii in grupul Renault, a ajuns să fie remorcată de compania mamă, pe piața franceză.

acum 67 luni (4 May 2015)

Producătorul auto Dacia are probleme pe piața auto de Franța, inregistrand 4 luni de scădere, in condițiile in care piața din această țară este pe creștere.

Piața auto din Franța a crescut, in primele 4 luni ale anului, cu 4,7%, pană la 772.759 unități, dintre care cele mai multe au fost comercializate de grupurile franceze PSA (30,13% din total) și Renault (26,44%), conform Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), citat de ANE.

In ceea ce privește mărcile, cel mai bine vandute modele sunt cele ale Peugeot și Renault, ambii producători avand creșteri de 6,2% in primele 4 luni. Renault este și marca auto cu cea mai mare creștere in aprilie, respectiv 3,6%, față de luna similară a anului trecut. De la monoposturi, la coloși de 35 de tone

Dacia, care in anii de recesiune era motorul principal al creșterii in grupul Renault, a ajuns să fie remorcată de compania mamă, pe piața franceză. Producătorul din Romania a inregistrat vanzări de 37.044 unități in primele 4 luni, cu 9,3% mai puțin față de perioada similară a lui 2014.

Din randul constructorilor de volum, Ford a inregistrat cea mai mare creștere, cu 37.536 unități vandute in primele 4 luni, respectiv o creștere de 16.5%. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro