Dacia 1300 ajunsa faimoasa in Statele Unite. Masina unui roman va aparea in celebrul serial TV "The Americans"

Dacia 1300 ajunsa faimoasa in Statele Unite. Masina unui roman va aparea in celebrul serial TV

L-a restaurant complet, a investit 15.000 de euro si poate spune ca este o masina de colectie. Apoi a aflat ca in SUA, orice masina mai veche de 25 de ani se poate inmatricula ca si vehicul istoric. Eduard a facut si o pagina de Facebook speciala, Dacia on Route 66, iar peste 12.000 de oameni au putut urmari aventura pas cu pas, zi de zi. Cu toate astea, 10 zile nu au fost de ajuns sa le vedem pe toate, dar am ajuns la destinatia finala precum am planuit" spune Eduard. Masina a fost gasita intr-o sura in Wisconsin, unde a fost parcata de mai mult de 20 de ani. "The Americans" este un serial de televiziune creat si produs de fostul ofiter CIA, Joe Weisberg.

acum 46 luni (29 Dec 2016)

Eduard Palaghita (33 ani) a ajuns in SUA in 1995, cand avea 12 ani. Mai exact in Queens, la 15-20 de minute de Manhattan.

"Prefer sa locuiesc in suburbie pentru ca aici pot sa am casa si garaj pentru masini, ceea ce in Manhattan este imposibil. In plus, este si foarte scump, doar parcarea costa in 500-600 de dolari pe luna", povesteste Eduard Palaghita. Bunica sa a avut cu Dacia 1300 rosie, iar parintii o Dacia 1310. "De cand eram mic ma pasionau masinile. Imi placea sa le desenez si am desenat Dacia lui mama cu tot cu surubelnita care tinea geamul sa nu cada. Cand mergeam sus la bunica in Poiana Brasov, stateam pe banca langa casa si ma uitam la masinile care treceau pe acolo.

Povesteste ca pasiunea pentru masini a fost starnita si de surprizele care se gaseau in gumele Turbo. Ca orice baiat abia astepta sa vada o imagine cu un Ferrari sau Lamborghini. Era singura modalitate ca in Romania si vada poze cu mai multe marci de masini. A cumparat chiar surprize de alti tineri pentru a avea colectia completa.

Odata ce a ajuns in SUA a reusit sa cumpere o masina la care doar visa in copilarie: un Camaro decapotabil din 1989. L-a restaurant complet, a investit 15.000 de euro si poate spune ca este o masina de colectie. "I-am pus un motor de Corvette, nu stiu exact cati cai putere are, dar pot sa fac toata ziua drift-uri cu el. Masina de zi cu zip e care o conduc este un Fiat 500 Abarth" , povesteste Eduard Palaghita. Isi aduce aminte sa matusa lui a ras cu pofta, dar Eduard nu s-a lasat. A gasit un Renault, i-a pus embleme si volan de dacie, dar nu era acelasi lucru. Apoi a aflat ca in SUA, orice masina mai veche de 25 de ani se poate inmatricula ca si vehicul istoric. Asa a reusit sa aduca din Romania, de la un prieten, o Dacia clasica. De aici a condus-o Dacia la New York. De acolo am venit cu ea pe roti pana la NY. A devenit vedeta in 2014 cand a atras toate privirile la parada de Ziua Romanie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro