Daca UDMR vrea la guvernare, soarta lui Grindeanu e pecetluita

Daca UDMR vrea la guvernare, soarta lui Grindeanu e pecetluita

> Totusi, exista o nuanta extrem de importanta in ceea ce priveste pozitionarea UDMR in acest conflict: daca vrea sa acceada la guvernare va trebui sa mearga pe mana lui Liviu Dragnea. Tind sa cred ca majoritatea parlamentarilor UDMR vor sa intre in Guvern, au suficienti ani de cand stau deoparte de resursele bugetare, iar alesii locali cer acces la fonduri, la bani de la buget pentru a-si pune in practica promisiunile electorale.

acum 49 luni (19 Jun 2017)

>

Totusi, exista o nuanta extrem de importanta in ceea ce priveste pozitionarea UDMR in acest conflict: daca vrea sa acceada la guvernare va trebui sa mearga pe mana lui Liviu Dragnea. Daca motiunea pica, UDMR nu poate ajunge la guvernare, deoarece Sorin Grindeanu este obligat, conform legii, sa formeze un nou guvern cu aceeasi structura politica, format din PSD-ALDE (aceleasi ministere, distribuite conform algoritmului politic stabilit in decembrie 2016 intre PSD si ALDE). Toate optiunile sunt valabile: alaturi de PSD, alaturi de un premier desemnat de Klaus Iohannis sau intr-o noua majoritate parlamentara rezultata in urma alegerilor anticipate.

Daca vrem sa aflam ca va face UDMR, miercuri, intrebarea nu este daca voteaza sau nu motiunea de cenzura, ci daca vrea sa intre intr-o formula guvernamentala, deoarece motiunea este doar calea prin care isi poate atinge acest scop. Tind sa cred ca majoritatea parlamentarilor UDMR vor sa intre in Guvern, au suficienti ani de cand stau deoparte de resursele bugetare, iar alesii locali cer acces la fonduri, la bani de la buget pentru a-si pune in practica promisiunile electorale. Sa nu uitam ca alegerile locale intr-un singur tur de scrutin au favorizat nu numai PSD, ci si UDMR, partid care a obtinut mai multe primarii si consilii judetene decat in 2012. In aceste conditii, pentru a-si conserva rezultatul electoral de la alegerile locale din 2016, liderii UDMR vor sa participe la impartirea banilor, direct la sursa, la Guvern, nu doar sa se multumeasca cu resturile obtinute pe holurile Parlamentului in negocieri cu reprezentatii PSD-ALDE. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro