Daca privatul Softrans poate, CFR de ce nu respecta legea si nu acorda reducerea de 50% pentru elevi si studenti?

Daca privatul Softrans poate, CFR de ce nu respecta legea si nu acorda reducerea de 50% pentru elevi si studenti?

studentii au reducere de 50% si la trenurile interregio, dar doar pentru un numar de 24 de calatorii de acest tip pe perioada unui an calendaristic - de aici si aparitia acelor carnete de cupoane care uneori ajung pe finalul primului semestru. Privatul Softrans ar fi putut sa se foloseasca de aceasta HG ce nu este in conformitate cu Legea Educatiei, insa a ales sa ofere studentilor si elevilor reducere de 50% pe baza carnetelor de student/elev, fara sa-i oblige pe acestia sa umble si cu tot felul de legitimatii de transport si de cupoane.

acum 115 luni (6 Dec 2014)

> De fiecare data cand vreau sa ma intorc acasa, la Bacau, sau sa revin in Bucuresti cu trenul, stiu ca ma asteapta fix 300 de kilometri pe care CFR Calatori ii poate cuceri in 5 ore. Trecand peste mofturile astea de copil rasfatat, care probabil constituie un motiv excelent de amuzament pentru ministrii Transporturilor obisnuiti sa circule in Romania in adevarate fotolii de piele si cu antemergator, fara a cunoaste nici macar pretul unui bilet de tren sau de metrou, am sa sar direct la partea financiara, care conteaza enorm pentru majoritatea elevilor si in special a studentilor care incearca sa se dezvolte in aceasta tara. 205, ca elevii din invatamantul obligatoriu, profesional si liceal acreditat/autorizat, respectiv studentii la forma de invatamant cu frecventa beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun, de suprafata, naval si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval.

La Softrans, treaba e simpla: ne arati carnetul de elev sau de student si iti acordam, asa cum spune Legea Educatiei, reducere de 50%.

In schimb, CFR Calatori, companie de stat aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, e in afara legii de ani de zile si nimeni nu spune nimic. Nici macar studentii si elevii nu reactioneaza, ale caror buzunare au de suferit de pe urma felului in care Caile Ferate Romane intelege drepturile elevilor si studentilor din Romania referitoare la reducerile pentru transport. Ministerul Transporturilor, vinovatul de serviciu

Chiar daca Legea Educatiei Nationale, pe care am tot mentionat-o mai sus, e adoptata in 2011, acordarea de reduceri cu 50% pentru elevi si studenti functioneaza in continuare dupa Hotararea de Guvern nr.

N-ar fi schimbat mare lucru proiectul propus de Ministerul Transporturilor pentru ca prevederile ce limiteaza reducerile la transport pentru elevi si studenti ar fi ramas la fel, adica asa cum sunt in momentul de fata: reducerile de 50% se ofera elev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro