Cutremur in Nepal. Marturiile unei bistritence care traieste tragedia: "Frica pluteste in aer"

Cutremur in Nepal. Marturiile unei bistritence care traieste tragedia:

Sambata 25 aprilie, un cutremur de 7,8 grade a fost inregistrat in Nepal, la 80 de kilometri de capitala Kathmandu. Aceasta se afla in Nepal alaturi de sotul sau Florin si de fiul lor de doar un an. Socul Flaviei a fost cu atat mai mare cu cat in momentul cutremurului, primul de asemenea magnitudine pe care l-a trait, aceasta nu era impreuna cu sotul sau Florin si cu fiul lor de un an. (..) Speram sa nu mai experimentam nimic de acest gen si ne rugam sa se opreasca si ploaia!", a fost ultimul mesaj postat marti de Flavia pe pagina sa de Facebook, urmarita cu sufletul la gura de catre rudele si prietenii din Romania.

acum 103 luni (28 Apr 2015)

Sambata 25 aprilie, un cutremur de 7,8 grade a fost inregistrat in Nepal, la 80 de kilometri de capitala Kathmandu.

Printre cei care au trait pe viu experienta cutremurului devastator din Nepal se numara si Flavia Danci, o tanara din Bistrita, care se afla in Kathmandu de mai bine de o luna.

Aceasta se afla in Nepal alaturi de sotul sau Florin si de fiul lor de doar un an. Al doilea trebuie sa vina si inca se simt miscari, cel putin pentru inca 24 de ore. E bine ca a fost la kilometri buni distanta de noi....speram al doilea sa nu fie noaptea sau mai aproape de noi. And for all those who lost their loved ones!", a fost primul mesaj postat de Flavia pe pagina sa de Facebook, chiar in ziua in care Nepalul a fost zguduit din temelii.

Socul Flaviei a fost cu atat mai mare cu cat in momentul cutremurului, primul de asemenea magnitudine pe care l-a trait, aceasta nu era impreuna cu sotul sau Florin si cu fiul lor de un an. La fiecare miscare de pamant inima ne-a fost cat un purice.

Taberele au fost amenajate chiar in strada, printre daramaturi

Haosul care a urmat este de nedescris. Bistriteanca spune ca au fost amenajate la scurt timp tabere chiar in strada, printre daramaturi, unde nepalezii au dormit sub cerul liber, pe saltele si paturi improvizate. Toata lumea avea interzis sa intre in propriile case, de frica unor daramaturi. Dorm sub cerul liber, pe paturi si multi dintre ei au improvizat ceva din nailon deasupra capului ca sa nu ii ploua, pentru ca tot ploua aici", completeaza Flavia.

Potrivit acesteia, desi mai sunt cateva magazine deschise, multi dintre nepalezi nu dispun de resursele financiare pentru a-si cumpara alimente. Ajutoarele cu alimente au inceput sa soseasca incepand de luni.

Flavia spune ca situatia in capitala Kathmandu este mai buna decat in restul tarii, care nu are curent nici acum, la trei zile de la dezastru. Suna elic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro