Cutremur in Italia. Autoritati romane: "Nu exista romani printre victime"

Cutremur in Italia. Autoritati romane:

Foto Cutremur in Italia: cladiri fotografiate inainte si dupa devastatorul seism Nu s-au primit solicitari de asistenta consulara din partea romanilor De asemenea, pentru asigurarea asistentei si protectiei consulare operative a fost mobilizat si Consulatul General al Romaniei la Bologna.

acum 36 luni (24 Aug 2016)

Chiar daca apar cazuri cu romani, asta nu inseamna ca se schimba atitudinea noastra, ca mergem sau nu mergem in sprijin si, din nou, ramane situatia doar daca se solicita sprijin, atunci acest sprijin se acorda in limita posibilitatilor pe care le are fiecare tara si daca accepta Italia", a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

La randul sau, Ionut Valcu, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe a aratat ca "potrivit informatiilor pe care oficialii le detin pana in acest moment nu exista romani printre victime".

Potrivit acestuia, Ambasada Romaniei la Roma s-a autosesizat in urma seismului puternic produs in Italia si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile italiene pentru obtinerea unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime. Foto Cutremur in Italia: cladiri fotografiate inainte si dupa devastatorul seism

Nu s-au primit solicitari de asistenta consulara din partea romanilor

De asemenea, pentru asigurarea asistentei si protectiei consulare operative a fost mobilizat si Consulatul General al Romaniei la Bologna.

Potrivit ministerului, pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune ca, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma si al oficiului consular de la Bologna, este in legatura permanenta cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara.

Localitatea italiana Amatrice - situata in zona centrala a peninsulei italiene - a fost puternic zguduita, miercuri dimineata, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro