Cutiile negre ale avionului care a iesit de pe pista la Cluj-Napoca vor fi studiate in Franta. Cazul e incadrat ca grav

Cutiile negre ale avionului care a iesit de pe pista la Cluj-Napoca vor fi studiate in Franta. Cazul e incadrat ca grav

Controlorii de trafic aerian au informat pilotii avionului Blue Air cu cateva minute inainte de aterizarea la Cluj, cu datele furnizate de aeroport, ca pista este acoperita cu zapada umeda si are un coeficient de franare mediu, a anuntat Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA. Potrivit Biroului de informare si relatii publice de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la Parchetul Curtii de Apel Cluj a fost constituit, joi, un dosar in care se cerceteaza imprejurarile in care un avion apartinand companiei Blue Air a iesit de pe pista Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj.

acum 99 luni (9 Jan 2016)

Dupa ce vom analiza datele si, cu informatiile culese de la ROMATSA, echipaj si aerodrom, le vom pune cap la cap, se analizeaza, iar apoi se va intocmi un raport final ce va fi facut public. Iesirea de pe pista este grava

"Conform reglementarilor in vigoare, e incadrat ca incident grav, adica a existat o probabilitate mare de a se intampla un accident grav.

Un avion al companiei Blue Air la bordul caruia se aflau 116 persoane si care efectua o cursa charter de la Bucuresti a iesit, joi dimineata, la aterizare, de pe pista Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj, fara sa existe persoane ranite.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, declara ca un avion al companiei Blue Air care efectua o cursa charter de la Bucuresti spre Barcelona a iesit de pe pista, la capatul dinspre oras al acesteia, la aterizarea la Cluj-Napoca, de unde trebuia sa mai ia pasageri. O comisie speciala de la Autoritatea Aeronautica si de la aeroport va investiga cauzele incidentului", spunea Ciceo.

De asemenea, David Ciceo preciza ca, joi dimineata, cand la Cluj ningea, conditiile de aterizare pe aeroport erau corespunzatoare, iar pilotii avionului le cunosteau, adaugand ca acestia ar fi cerut sa aterizeze intrucat nu mai aveau combustibil suficient.

De altfel, trei curse ale companiei Wizz Air, de la Paris, Luton si Valencia au survolat aeroportul clujean mai multe zeci de minute.

Aeroportul a fost redeschis in jurul orei 14.00, reprezentantii acestuia declarand ca prima cursa care a aterizat a fost cea de la Paris-Beauvais, care trebuia sa aterizeze la ora 12.25 si care a survolat aeroportul clujean mai bine de o ora.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind cu aproximativ 5-10 metri suprafata pistei. Aterizarea s-a efectuat in conditii meteo dificile, ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro