Curtea Suprema pastreaza interceptari SRI intr-un dosar DNA

Curtea Suprema pastreaza interceptari SRI intr-un dosar DNA

Decizia Curtii Constitutionale de a declara ilegale interceptarile facute de procurori cu ajutorul SRI confrunta instantele de judecata cu o avalansa de cereri. Interceptari contestate in 25 de dosare DIICOT Decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile facute de SRI a fost invocata in 25 de dosare ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

acum 93 luni (21 Mar 2016)

Decizia Curtii Constitutionale de a declara ilegale interceptarile facute de procurori cu ajutorul SRI confrunta instantele de judecata cu o avalansa de cereri. Zeci de inculpati au solicitat judecatorilor sa nu tina cont in dosarele lor de probele stransa cu ajutorul SRI.

Decizia de ieri este prima in care judecatorii au stabilit defintiv pastrarea interceptarilor facute de serviciul secret. Este vorba de dosarul Luizei Gabriela Dragne, cunoscuta ca avocata fratilor Camataru, trimisa in judecata de DNA, in 2015. Ea este acuzata de trafic de influenta pentru eliberarea unor membri ai clanurilor Camatarilor si Udila.

Decizia definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost anuntata luni si a fost luata dupa zece zile in care un complet format din trei magistrati de la instanta suprema a deliberat in legatura cu aceasta cerere. Judecata pentru interventii la magistrati

Avocata Luiza Gabriela Dragne a fost trimisa in judecata de DNA in noiembrie 2015, dosarul privind traficul de influenta pentru eliberarea unor membri din clanurile Camatarilor si Udila.

Potrivit DNA, in iulie 2014, Veronica Slavila a pretins si a primit, prin intermediul avocatei Luiza Gabriela Dragne, suma de 40.000 de euro de la Licuta Udila (membru al clanului Udila), promitandu-i ca va interveni pe langa un judecator din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru a-l elibera din arest.

Cazul lui Dragos Basescu

Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa pastreze interceptarile efectuate cu ajutorul SRI in dosarul lui Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte, chiar daca dosarul se afla in procedura de camera preliminara.

Pe 11 martie, judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga, ca nefondate, contestatiile facute de Dragos Basescu si Ciprian Nistor impotriva deciziei de incepere a judecatii, emisa de Tribunalul Buc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro