Curtea Suprema, motivare dura in cazul lui Adrian Severin: "A consolidat imaginea Romaniei ca fiind o tara profund corupta"

Curtea Suprema, motivare dura in cazul lui Adrian Severin:

Completul de 5 judecatori de la Curtea Suprema a motivat de ce a marit sentinta in cazul fostului europarlamentar PSD, Adrian Severin, de la 3 ani si 3 luni la 4 ani de inchisoare. Condamnarea Adrian Severin a fost condamnat definitiv, in 16 noiembrie 2016, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de luare de mita si trafic de influenta, respectiv pentru ca, in perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la "Sunday Times" de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

acum 84 luni (31 Oct 2017)

Completul de 5 judecatori de la Curtea Suprema a motivat de ce a marit sentinta in cazul fostului europarlamentar PSD, Adrian Severin, de la 3 ani si 3 luni la 4 ani de inchisoare. In motivarea sentintei de condamare a lui Adrian Severin se arata ca gradul de pericol social concret al faptelor savarsite, consecintele acestora, circumstantele personale ale politicianului si conduita pe care acesta a inteles sa o adopte pe parcursul procesului penal justifica un tratament sanctionator mai sever, cu executare in regim de detentie, "instanta de apel apreciind ca numai astfel se poate ajunge la schimbarea atitudinii inculpatului fata de valorile legii penale pe care le-a nesocotit prin faptele comise." Cum au motivat judecatorii: "Prin lipsa de probitate de care inculpat a dat dovada, acesta a transformat inalta functie publica detinuta intr-o sursa de venituri ilicite, desi sumele incasate legal de la Parlamentul European erau indestulatoare, iar inculpatul nu este o persoana in stare de nevoie, avand in vedere declaratiile de avere ale acestuia. Mai mult, savarsirea de catre inculpat a unor fapte de coruptie exact in perioada in care combaterea acestora este unul din obiectivele principale ale autoritatilor statului roman demonstreaza dispretul suveran al inculpatului pentru valorile aparate de legea penala si justifica inasprirea tratamentului sanctionator aplicat in prezenta cauza. Nivelul inalt de instruire al inculpatului Severin Adrian, ca si functiile ocupate de-a lungul timpului in plan intern si international nu au reprezentat pentru acesta o bariera in calea incalcarii legii penale si, de aceea, nu pot constitui o circumstanta care sa conduca la atenuarea raspunderii sale penale. In ce priveste conduita pe care inculpatul a inteles sa o adopte pe parcursul intregului proces penal, Completul de 5 Judecatori constata ca, in ciuda pregatirii sale juridice, care-i permitea sa inteleaga circumstantele cauzei si conotatiile penale ale faptelor sale, inculpatul Sever... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro