Curtea Suprema: Martorii din dosarul "Turceni -Rovinari"- Victor Ponta vor fi audiati in sedinta secreta

Curtea Suprema: Martorii din dosarul

La inceputul sedintei, presedintele completului a pus in discutie secretizarea audierilor de martori, motivand ca declaratiile date anterior de catre acestia au fost redate integral din sala de judecata de catre reprezentantii mass-media si ulterior analizate in emisiuni ale unor posturi de televiziune, potrivit Agerpres. Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii" la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

acum 89 luni (24 Feb 2017)

La inceputul sedintei, presedintele completului a pus in discutie secretizarea audierilor de martori, motivand ca declaratiile date anterior de catre acestia au fost redate integral din sala de judecata de catre reprezentantii mass-media si ulterior analizate in emisiuni ale unor posturi de televiziune, potrivit Agerpres.

Reprezentantii Parchetului si aparatorii lui Victor Ponta si Dan Sova au fost de acord cu propunerea instantei, restul avocatilor lasand la aprecierea instantei. Audieri pe banda rulanta

Instanta l-a audiat, la termenul din 10 februarie, pe Marius Constantinescu, in prezent pilot la Blue Air, care a relatat, ca, in 2009, cand lucra la Mistubishi Motors, a intermediat livrarea unui autoturism catre Victor Ponta, potrivit News.ro.

"In acea perioada eram director de vanzari si am fost contactat de o doamna de la SCA Sova care mi-a cerut o oferta pentru Mitsubishi Lancer si ulterior am aflat ca era pentru Victor Ponta. La livrare a venit Victor Ponta si i-am explicat ce trebuie si ce nu trebuie sa faca cu masina", a spus Marius Constantinescu. Acesta si-a ales si culoarea din cele doua disponibile, respectiv negru", a mai spus Constantinescu, care a mentionat ca era vorba de "o masina mai speciala, exotica, nu aveam un exemplar acolo".

Intrebat de procuror cine l-a anuntat ca va fi contactat de SCA Sova in legatura cu achizitia masinii, martorul a raspuns ca tatal sau, consilier la aceeasi Casa de avocatura.

"Tatal meu era consilier al lui Sova la Casa de avocatura a acestuia si el mi-a spus ca voi fi contactat in legatura cu achizitionarea masinii", a precizat Marius Constantinescu. Acuzatiile procurorilor DNA

In dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro