Curtea de Apel Bucuresti decide azi daca Anamaria Nedelcu va fi extradata. Judecatorul a ramas in pronuntare

Curtea de Apel Bucuresti decide azi daca Anamaria Nedelcu va fi extradata. Judecatorul a ramas in pronuntare

Procurorul a cerut instantei respingerea cererii de extradare a mamei acuzate de rapire, aratand ca Anamaria Nedelcu este cercetata pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor, infractiune pedepsita in legislatia romana cu privarea de libertate pentru maxim 3 luni.

acum 82 luni (19 May 2016)

Joi, 19 mai, a avut loc la Curtea de Apel Bucuresti procesul privind extradarea Anamariei Nedelcu. Anamaria Nedelcu sustine ca a fugit cu copilul din Canada de teama fostului sot, incalcand ordinul de custodie comuna cu tatal copilului.

Astazi, Anamaria Nedelcu va ajunge din nou in fata instantei, dupa ce procesul din data de 11 mai a fost amanat pentru ca la dosar sa ajunga motivarea Inaltei Curti prin care Nedelcu a fost eliberata din arest preventiv. La termenul anterior Vasii a invocat nulitatea cererii de extradare deoarece a fost trimisa prin Ambasada Canadei, nu prin Ministerul canadian de Justitie, cum e procedura.

Procurorul a cerut instantei respingerea cererii de extradare a mamei acuzate de rapire, aratand ca Anamaria Nedelcu este cercetata pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor, infractiune pedepsita in legislatia romana cu privarea de libertate pentru maxim 3 luni. In legea romaneasca, fapta se pedepseste cu privarea de libertate pentru o perioada de 3 luni. Atat in legea noastra cat si in legea canadiana sunt 2 fapte: nerespectarea masurilor privind minorul si lipsirea de libertate. Nespectarea masurilor privind minorul presupune retinerea in sensul de a nu raspunde la usa celuilalt parinte sau ascunderea copilului in alta casa.

Si avocatii au cerut respingerea cererii de extradare, motivand ca nu sunt respectate cerintele legii speciale. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro