Curtea de Apel Bucuresti, asteptata sa dea o decizie in dosarul atentatului dejucat la Targu Secuiesc

Curtea de Apel Bucuresti, asteptata sa dea o decizie in dosarul atentatului dejucat la Targu Secuiesc

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ultimul termen din dosar in 24 martie, cand a respins cererea procurorilor, de inlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventiva in cazul lui Zoltan Szocs. "Martorul Hodor Istvan le-a spus sa declare ca materialele pirotehnice erau pentru airsoft si sa ceara traducator ca sa aiba timp de gandire. Bomba de presa care a fost data de autoritati in Romania de 1 decembrie si bomba de la experimentul judiciar.

acum 70 luni (7 Apr 2017)

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ultimul termen din dosar in 24 martie, cand a respins cererea procurorilor, de inlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventiva in cazul lui Zoltan Szocs. Procurorul a mai cerut condamnarea la inchisoare cu executare a inculpatilor, precum si interzicerea miscarii din care faceau parte, in timp ce aparatorii au solicitat achitarea clientilor lor. La ultimul termen, procurorul DIICOT a aratat ca, dupa perchezitiile anchetatorilor, Zoltan Szocs era ingrijorat de cele intamplate si a influentat martorii, iar Beke Istvan Attila chiar intentiona sa confectioneze acea bomba.

"Martorul Hodor Istvan le-a spus sa declare ca materialele pirotehnice erau pentru airsoft si sa ceara traducator ca sa aiba timp de gandire. Au obtinut de la alt martor Manualul Luptatorului pe un stick, nu era disponibil pe internet. (...) Materialele explozive in cantitate mare in oricare varianta puteau sa ameninte viata si integritatea fizica a altor persoane. Acele peste 400 de materiale pirotehnice sunt interzise si in Ungaria. Cerem condamnarea la pedepse maxime, pedepse in detentie orientate spre maximul special, iar ca pedepse complementare interdictia de a folosi orice fel de arme si interzicerea accesului in functii publice", a spus procurorul DIICOT. "Ei sunt membri ai gruparii Miscarea de Tineret (HVIM) Transilvania. La randul sau, avocatul lui Zoltan Szocs a aratat ca nu se poate vorbi in acest dosar de actiuni impotriva ordinii constitutionale. "Szocs nu putea da nimanui ordine pe care sa le execute fara sa cracneasca. Nu rezulta de nicaieri ca i-a trasat sarcini lui Beke sa achizitioneze cantitatea mare de explozibil. A spus doar: am acasa o cutie de petarde. Avem mii de sustineri, tot orasul Targu Secuiesc il sustine. Daca intr-adevar era vorba de acte teroriste existau dovezi, nu doar o inregistrare schiloada. La randul sau, avocatul lui Beke Istvan a aratat ca tentativa de atentat putea fi retinuta in sarcina clientului sau daca di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro