Curtea de Apel Brasov nu il lasa pe Remus Truica sa paraseasca tara

Curtea de Apel Brasov nu il lasa pe Remus Truica sa paraseasca tara

Omul de afaceri Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional, trafic de influenta, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa.

acum 60 luni (30 Jan 2017)

Remus Truica a cerut Curtii de Apel Brasov sa ii permit sa paraseasca Romania pentru a merge la Monaco sa-si schimbe actele de identitate. a) Cod procedura penala respinge cererea formulata de inculpatul Truica Remus de incuviintare a parasirii limitei teritoriale a Romaniei. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare", se arata in decizia magistratilor.

Procesul retrocedarilor ilegale se judeca la Curtea de Apel Brasov si este unul de durata. Sunt 23 de inculpati si alti 83 de matori ce trebuie audiati.

Omul de afaceri Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional, trafic de influenta, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa. Dosarul a fost extins si in privinta retrocedarii a 47 de hectare de teren din padurea Snagov.

Potrivit procurorilor Remus Truica a constituit un grup infractional si s-a folosit de influenta sa pentru a obtine retrocedarea ilegata in favoarea printului Paul al Romaniei a Fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov. Prejudiciul in acest dosar se ridica la 136 de milioane de euro.

In dosarul extins al retrocedarilor ilegale mai sunt trimisi in judecata printre altii si avocatul Robert Rosu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Gheorghe Sin, presedintele Academiei de Stiinte Agricole, Apostol Musat, primar in Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Jecu, prefect in Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Dima, secretar in primaria Snagov, dar si Teodor Chiriac, director tehnic la Directia Silvica Ilfov. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro