Cursurile care fac artisti din avocati si economisti. "Imi spun ca si-au dorit toata viata sa faca pictura"

Cursurile care fac artisti din avocati si economisti.

Olimpia Stefan (52 de ani), pictor si profesor de pictura la Scoala de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" din Galati, a pictat de mic copil si isi aminteste ca toate caietele ei erau pline de printese. Profesori de matematica si logica, dar si avocati si economisti isi descopera latura artistica la cursurile sale de pictura sau folosesc orele petrecute la clasa pentru a scapa de stresul zilnic prin arta. Olimpia isi aminteste ca un barbat de 50 de ani, care lucrase la Camera de Comert, s-a apucat de pictat ceasuri si a ajuns sa traiasca din asta pentru ca este foarte talentat. Nu vorbim de afisele clasice pe care le vedem pe strada, ci de creatii artistice, iar rezultatul sau este meritoriu pentru ca la concurs au participat doar elevi de la liceele de arta din tara.

acum 29 luni (27 Jan 2018)

Olimpia Stefan (52 de ani), pictor si profesor de pictura la Scoala de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" din Galati, a pictat de mic copil si isi aminteste ca toate caietele ei erau pline de printese.

Nu a renuntat insa niciun moment la visul sau si pentru ca liceul de arte din Galati fusese desfiintat a plecat la Iasi, unde a urmat Liceul de Arte "Octav Bancila". Mai tarziu, a absolvit si Facultatea de Arte Plastice "George Enescu", tot la Iasi, urmand apoi si o facultate de institutori, pentru a deprinde psihopedagogia, arta de a lucra cu cei mici. De la o varsta frageda am plecat de acasa si am invatat sa relationez cu ceilalti, m-a cladit si calit acest lucru.

A lucrat mai intai ca decorator in 1983, avand si o prima expozitie de pictura la Clubul Tineretului, cum se numea atunci. A motivat-o si mai mult sa continue pe acest drum faptul ca presedintele Uniunii Tineretului i-a cumparat primele doua lucrari, iar marele pictor si critic de arta Nicolae Spirescu a laudat-o pentru talentul sau.

In prezent, colaboreaza cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania si are constant expozitii personale si de grup, nationale si internationale. Din 2005 a venit la Scoala de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" din Galati. A inceput sa predea pictura si arta decorativa si design la 10 elevi, iar acum initiaza si ghideaza in aceste arte de 10 ori mai multi copii.

A renuntat la slujba ca sa picteze ceasuri

Lucrurile devin si mai interesante cand descoperi ca foarte multi adulti se inscriu la cursurile de pictura ale Olimpiei Stefan. Am avut o doamna de 80 de ani care s-a inscris la cursul meu. A fost profesor de romana si director la liceul pedagogic", ne introduce putin profesoara in lumea adultilor care nu mai pot da timpul inapoi, dar care isi pot urma acum pasiunea.

Profesori de matematica si logica,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro