Curiozitati despre Popeye: un roman i-a compus piesa tematica, iar mitul spanacului s-a nascut dintr-o greseala

Curiozitati despre Popeye: un roman i-a compus piesa tematica, iar mitul spanacului s-a nascut dintr-o greseala

Dora Paskel, sursa de inspiratie pentru Olive Oyl FOTO The Telegraph 2.A convins copiii americani sa manance spanac Dupa cum stiu toti fanii personajului, ori de cate ori marinarul simte ca are nevoie de a dobandi putere desface o cutie cu spanac si instantaneu are parte de un impuls. Pe de alta parte, legatura dintre consumul de spanac si cresterea muschilor isi are radacinile intr-o eroare stiintifica: din cauza unei zecimale scrise gresit intr-un jurnal medical din 1870, foarte multi americani de peste 30 de ani au crezut ca spanacul contine de zece ori mai mult fier decat are in mod obisnuit.

acum 57 luni (1 Jul 2015)

1.Popeye si Olive au fost persoane reale

Cele doua personaje au avut la baza doua persoane reale. Elzie Segar, inainte de a-l introduce pe Popeye in benzile desenate din 1929, s-a inspirat din infatisarea unui vecin de-al sau din Chester, Illinois - Frank "Rocky" Fiegal, un om cu un sigur ochi.

Fiegal, care era un barbat plin de duiosie care fuma la pipa, s-a aratat flatat de legatura cu personajul de benzi desenate. Atunci cand a murit in 1947, pe piatra sa de mormant au fost inscriptionate urmatoarele: "Sursa de inspiratie pentru Popeye".

Dora Paskel, sursa de inspiratie pentru Olive Oyl FOTO The Telegraph

2.A convins copiii americani sa manance spanac

Dupa cum stiu toti fanii personajului, ori de cate ori marinarul simte ca are nevoie de a dobandi putere desface o cutie cu spanac si instantaneu are parte de un impuls. In timpul marii crize economice (1929 - 1933), cresterea de 33% a consumului de spanac a fost atribuita popularitatii personajului. Pe de alta parte, legatura dintre consumul de spanac si cresterea muschilor isi are radacinile intr-o eroare stiintifica: din cauza unei zecimale scrise gresit intr-un jurnal medical din 1870, foarte multi americani de peste 30 de ani au crezut ca spanacul contine de zece ori mai mult fier decat are in mod obisnuit.

Cine l-a creat pe Popeye

Popeye Marinarul este un personaj celebru de benzi desenate si de desen animat, care a debutat in revista de benzi desenate Timble Theatre, in 1929, ca personaj secundar. Acesta si-a facut prima aparitie pe marele ecran, alaturi de iubita lui Olive Oyl si rivalul sau Bluto intr-un desen animat din 1933 intitulat chiar "Popeye Marinarul", realizat de Fratii Dave si Max Fleischer, cei care de asemenea vor continua seria de desene animate pana in 1942, cand va incepe perioada Famous Studios (1942 - 1957). Este de asemenea si episodul primei aparitii a cant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro