Curele de detoxificare pentru copii prind avant in Europa: de ce cred parintii ca cei mici au nevoie de sucuri de legume

Tot mai multi parinti britanici sunt convinsi ca prin cure de detoxificare regulate copiii lor nu vor avea mai tarziu probleme cu kilogramele in plus si, mai ales, vor scapa de toxinele pe care le acumuleaza la aceasta varsta din cauza consumului de dulciuri sau de junk-food, atunci cand merg la scoala sau cand raman in grija bunicilor, noteaza publicatia Daily Mail. Unul dintre exempele de parinti care sustin necesitatea curelor de detoxificare si in cazul copiilor este artista britanica Michelle Poulengeris (foto sus), de 38 de ani, mama a trei copii, de 4, 8 si 10 ani.

acum 70 luni (28 Jul 2016)

Tot mai multi parinti britanici sunt convinsi ca prin cure de detoxificare regulate copiii lor nu vor avea mai tarziu probleme cu kilogramele in plus si, mai ales, vor scapa de toxinele pe care le acumuleaza la aceasta varsta din cauza consumului de dulciuri sau de junk-food, atunci cand merg la scoala sau cand raman in grija bunicilor, noteaza publicatia Daily Mail.

Preocupati sa le ofere o alimentatie sanatoasa, in care sa existe cat mai multe sucuri de legume, salate si superalimente, cum sunt semintele de chia, unii parinti pierd din vedere ca la aceasta varsta copiii trebuie incurajati mai ales sa dezvolte o relatie normala, sanatoasa, cu mancarea, avertizeaza medicul pediatru britanic Judy More, specializat in nutritie pentru copii.

Intr-un interviu recent acordat adevarul.ro de medicul nutritionist Mihaela Bilic, care a lansat cartea "ABC de nutritie", dedicata copiilor, dar si parintilor, aceasta sublinia faptul ca trendurile in alimentatie nu trebuie imbratisate cu prea mult entuziasm, mai ales cand in joc este sanatatea celor mici.

Pe de alta parte, medicul pediatru britanic Judy More a mai adaugat ca detoxificarea in cazul copiilor "poate fi periculoasa, iar in cazul fetelor, in mod special, poate insemna dezvoltarea interesului pentru tot felul de modalitati de a-si tine greutatea sub control". Un alt exemplu se refera la adolescentele care intra la menstruatie si care au nevoie in aceasta perioada de cantitati mari de fier, pe care risca sa nu le primeasca daca din dieta lor lipsesc periodic diverse grupe de alimente, cum este carnea rosie, dupa cum a mai explicat aceasta.

La randul sau, nutritionistul Polly Hale considera ca multi parinti din ziua de azi sunt prea speriati de dulciurile consumate ocazional de copiii lor.

In mod normal, copiii si adolescentii consuma foarte multa energie si au nevoie de o dieta echilibrata, care sa includa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro