Curatati Academia de Informatii si Colegiul de Aparare sau desfiintati-le!

Investigatia Hotnews care a scos la iveala faptul ca patru lucrari de doctorat coordonate de "profesorul universitar" Gabriel Oprea de la Academia Nationala de Informatii, institutie de invatamant aflata sub autoritatea Serviciului Roman de Informatii, au fost plagiate este suficienta pentru a determina o ancheta serioasa din partea Ministerului Invatamantului, asa cum cere Monica Macovei. Iar Nastase este exponentul unui curent pe care il descriu cei doi colegi de la Hotnews.ro si care "sta" pe o serie de presupozitii profund antidemocratice, potrivit carora nimic nu este intamplator in politica (nationala sau mondiala), ca exista "cercuri de putere" concentrice care dirijeaza diverse arii de putere si ca, in consecinta, regulile comune, ale democratiei si statului de drept, nu sunt destinate decat cercurilor din afara, "exoterice", publice, in vreme ce "dogma esoterica" este rezervata cercurilor interne care castiga in Cunoastere, Putere si Influenta.

acum 104 luni (3 Sep 2015)

Investigatia Hotnews care a scos la iveala faptul ca patru lucrari de doctorat coordonate de "profesorul universitar" Gabriel Oprea de la Academia Nationala de Informatii, institutie de invatamant aflata sub autoritatea Serviciului Roman de Informatii, au fost plagiate este suficienta pentru a determina o ancheta serioasa din partea Ministerului Invatamantului, asa cum cere Monica Macovei. Dar, indiferent de rezultatul acestei anchete, atat Academia de Informatii, cat si rivala sa de la Ministerul Apararii, Colegiul National de Aparare, trebuie curatate mult mai in profunzime sau desfiintate, pentru ca, in loc sa functioneze ca sanctuare de excelenta academica, functioneaza ca "instrumente de vasalitate" fata de institutiile-patron.

De ce ar accepta o persoana care ocupa o functie publica sa produca o lucrare de doctorat plagiata, cand riscul pierderii credibilitatii si al compromiterii morale este atat de ridicat? Din dorinta de a arde etapele pentru a accede cat mai rapid si oricat de necinstit la un anumit statut de respectabilitate academica si intelectuala? Chiar crede cineva ca daca Oprea - unul dintre cele mai mediocre si, de aceea, mai periculoase personaje politice de azi - si-a confectionat el insusi, se pare, o lucrare plagiata si o identitate de "profesor universitar", atunci, gata, de a doua zi toata lumea crede ca este egalul intelectual al lui, sa zicem, Solomon Marcus? Cei doi cred ca tinta acestui nou val de parveniti este "cercul relational" care sa ii propulseze intr-o "noua categorie sociala", aceea a "initiatilor", si scot in evidenta pericolul ca SRI sa profite de aceasta tendinta. Ea dateaza de la inceputul anilor ’90, cand s-a cautat frenetic inlocuirea vechii elite securisto-comuniste cu o noua elita postcomunista, care insa sa nu aiba vreo legatura cu vechile elite antebelice. Iar Nastase este exponentul unui curent pe care il descriu cei doi colegi de la Hotnews.ro si care "sta" pe o serie de presupozitii profund antidemocratice... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro