Curaj, PSD! Esti singurul partid capabil sa provoace alegeri anticipate

Curaj, PSD! Esti singurul partid capabil sa provoace alegeri anticipate

> Pornim de la premisa ca nu doar doamna Andronescu, ci ca intreg partidul este rupt de realitate, ca nu intelege ce se intampla si nu-si explica de ce sunt atatea tensiuni in societate. Iar demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justitiei a fost departe de a diminua suspiciunea, caci a fost urmata de un gest de-a dreptul sfidator, care a sporit-o: numirea acestuia la conducerea Comisiei parlamentare de modificare a legilor justitiei si a legislatiei penale. Daca punem pe lista nu doar inselaciunile din zona Justitiei, cum sunt cele de mai sus, ci si pe cele "pe parte economica" - majorarea salariala doar pe hartie prin mutarea contributiilor, atacul la pensiile private, supraacciza la carburanti, urgia fiscala - putem lesne constata ca inselatoria de acest tip a devenit, in ultimul an, un mod de guvernare.

acum 36 luni (22 Jan 2018)

>

Pornim de la premisa ca nu doar doamna Andronescu, ci ca intreg partidul este rupt de realitate, ca nu intelege ce se intampla si nu-si explica de ce sunt atatea tensiuni in societate. Si sa contabilizeze de cate ori a inselat aceasta incredere pe parcursul unui an.

Inselaciune a fost in ziua de 18 ianuarie anul trecut, cand Guvernul Grindeanu avea pregatite doua ordonante de urgenta, una privind gratierea si alta privind dezincriminarea unor infractiuni specifice politicienilor. Iar demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justitiei a fost departe de a diminua suspiciunea, caci a fost urmata de un gest de-a dreptul sfidator, care a sporit-o: numirea acestuia la conducerea Comisiei parlamentare de modificare a legilor justitiei si a legislatiei penale.

Inselaciune a fost si valul de amendamente la codurile penale, depuse in decembrie anul trecut sub pretextul implementarii unei directive europene, si care tind sa transforme Romania intr-un paradis penal. Initial, s-au enuntat public obiective legitime: implementarea unor directive europene, punerea in acord a legilor cu decizii ale CCR, aglomerarea puscariilor de care acum nu se mai plange nimeni si asa mai departe. De aceste deziderate legitime s-au agatat apoi si obiective aflate pe agenda ascunsa a partidului, despre care nu a suflat un cuvintel in campania electorala din 2016.

Daca punem pe lista nu doar inselaciunile din zona Justitiei, cum sunt cele de mai sus, ci si pe cele "pe parte economica" - majorarea salariala doar pe hartie prin mutarea contributiilor, atacul la pensiile private, supraacciza la carburanti, urgia fiscala - putem lesne constata ca inselatoria de acest tip a devenit, in ultimul an, un mod de guvernare.

Segmente tot mai mari de populatie au inteles tehnologia, au devenit mult mai atente la diferenta dintre vorbe si fapte si nu par dispuse sa se resemneze. Protestele de sambata seara nu au fost generate de o decizie anume, de un f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro