Cuplurile masculine coopereaza mai bine decat cele feminine. Cum se descurca perechile mixte

Cuplurile masculine coopereaza mai bine decat cele feminine. Cum se descurca perechile mixte

"Nu este vorba despre faptul ca barbatii sau femeile sunt mai buni atunci cand vine vorba de indeplinirea unor sarcini in comun sau ca nu pot coopera unii cu altii, ci despre faptul ca exista diferente in felul in care o fac", a explicat Allan Reiss, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale. In mod surprinzator, si perechile mixte de gen s-au descurcat la fel de bine ca perechile de sex masculin, chiar daca scanarea creierul lor nu a fost la fel de coerenta.

acum 53 luni (15 Jun 2016)

Rezultatele cercetarii au fost publicate in Scientific Reports pe 8 iunie anul acesta. Cercetarea ar putea oferi cateva indicii de imbunatatire a comunicarii si coooperarii dintre barbati si femei, si ar putea explica de ce unele cupluri se cearta, afirma autorii studiului, citati de med.stanford.edu.

"Nu este vorba despre faptul ca barbatii sau femeile sunt mai buni atunci cand vine vorba de indeplinirea unor sarcini in comun sau ca nu pot coopera unii cu altii, ci despre faptul ca exista diferente in felul in care o fac", a explicat Allan Reiss, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale. Rezultatele au aratat ca barbatii si femeile au modele diferite de activitate cerebrala. Studii anterioare au examinat rolul sexelor in nivelurile de cooperare.De exemplu, s-a demonstrat deja ca femeile coopereaza mai mult atunci cand sunt supravegheate de alte femei, iar barbatii au tendinta de a coopera mai bine in grupuri mari.

Acest nou studu a implicat 222 de participanti, grupati in perechi.

Dupa fiecare incercare, li s-a spus cine a apasat butonul mai devreme si cu cat mai devreme a fost apasat. Perechile au avut la dispozitie 40 de incercari pentru a se sincroniza.

Rezultatele au aratat ca, in medie, perechile formate din doi parteneri de sex masculin s-au comportat mai bine decat perechile de sex feminin in ce priveste rezultatele temporale. In urma analizei datelor cerebrale, s-a observat ca activitatea creierului, la ambele perechi de acelasi sex, a fost extrem de sincronizata in timpul activitatii.

In mod surprinzator, si perechile mixte de gen s-au descurcat la fel de bine ca perechile de sex masculin, chiar daca scanarea creierul lor nu a fost la fel de coerenta.

Cu toate acestea, rezultatele ar putea explica modul in care cooperarea a evoluat la om si daca aceasta a evoluat in mod diferit la barbati si femei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro