Cumnatul-problema al lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, ramane dupa gratii

Cumnatul-problema al lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, ramane dupa gratii

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii, daca magistratii nu vor admite contestatia facuta de omul de afaceri la masura de arestare preventiva. Procurorii pun in seama lui Hertanu un prejudiciu de 7,8 milioane de lei si o evaziune fiscala de peste 2 milioane de lei. Compania vrea sa execute garantii de 2,5 milioane de euro, intrucat societatea Grossmann Engineering a decontat pana acum peste 4,2 milioane de euro din proiectul canalizarii de la Comarnic.

acum 111 luni (19 Feb 2015)

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii, daca magistratii nu vor admite contestatia facuta de omul de afaceri la masura de arestare preventiva.

Decizia de arestare a fost luata miercuri noaptea de magistratii Curtii Supreme si a fost deja contestata. Procurorii pun in seama lui Hertanu un prejudiciu de 7,8 milioane de lei si o evaziune fiscala de peste 2 milioane de lei.

In acelasi dosar, magistratii l-au arestat si pe omul de afaceri Vladimir Ciorba, administrator si asociat la trei firme. Pentru ca a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii, omul de afaceri iesean Liviu Munteanu, care initial a fost retinut pentru 24 de ore, a fost plasat sub control judiciar. Sora, mama si fosta sotie a lui Victor Ponta apar si ele in aceasta investigatie, sediul uneia dintre firmele familiei fiind perchezitionat de procurorii anticoruptie. Joi, procurorii l-au audiat, deocamdata doar in calitate de martor, pe Dumitru Pantea, directorul general al Hidro Prahova SA, companie care a incredintat firmei lui Iulian Hertanu, Grossmann Engineering Group SRL, contractul pentru extinderea retelei de canalizare a Comarnicului.

Cu sabia anchetatorilor deasupra capului, conducerea Hidro Prahova a declansat procedurile de reziliere a contractului cu firma controlata de Iulian Hertanu si Liviu Munteanu.

Compania vrea sa execute garantii de 2,5 milioane de euro, intrucat societatea Grossmann Engineering a decontat pana acum peste 4,2 milioane de euro din proiectul canalizarii de la Comarnic.

Concret, DNA Ploiesti investigheaza modul in care asocierea Grossmann Engineering - Euro Construct Trading '98 a primit un contract de 10 milioane de euro pentru canalizarea Comarnicului. DNA a aratat ca liderul CJ Prahova, Mircea Cosma, fiul sau, deputatul Vlad Cosma si Sebastian Ghita au facut presiuni si l-au amenintat pe directorul Hidro Prahova, societate de stat contr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro