Cumnatul prefectului-beizadea de Vaslui, judecat pentru omor. Cazul ciobanului ucis cu masina de teren in lanul de grau

Cumnatul prefectului-beizadea de Vaslui, judecat pentru omor. Cazul ciobanului ucis cu masina de teren in lanul de grau

Procurorii vasluieni si expertii criminalisti care s-au pronuntat pana in prezent au aratat ca victima din acest caz, un barbat de 42 de ani, a fost calcata in mod intentionat cu masina, dupa ce a fost hartuita prin lanurile de grau de masina condusa de Cornel Selaru. Numele lui Eduard Popica a aparut si intr-un alt dosar cu acuzatii de grave, de trafic de droguri de mare risc (cocaina), in care au fost arestati un jandarm si un interlop din Vaslui, prinsi cu jumatate de kilogram de cocaina expediat din Costa Rica.

acum 42 luni (7 Jun 2017)

Procurorii vasluieni si expertii criminalisti care s-au pronuntat pana in prezent au aratat ca victima din acest caz, un barbat de 42 de ani, a fost calcata in mod intentionat cu masina, dupa ce a fost hartuita prin lanurile de grau de masina condusa de Cornel Selaru.

Avocatii acestora sustin insa ca, de fapt, a fost vorba de un accident si nicidecum de o crima. Pana la argumentarea cererii, avocatii au contestat si ultima expertiza, cea realizata de Institutul National de Expertiza Criminalistica, invocand ca ar exista elemente de contrarietate intre constatari si concluzii. In atare conditii, expertul angajat de familia omului de afaceri a formulat o serie de obiectiuni care urmeaza a fi inaintate INEC.

"Noi suntem multumiti de concluziile expertizei INEC, care reconfirma starea de fapt retinuta. Singurele elemente de contrarietate apartin expertului parte, nu expertilor independenti, insa nu ne opunem inaintarii obiectiunilor catre INEC", a subliniat procurorul de sedinta in sala de judecata.

FOTO: Cornel Selaru a fost arestat preventiv in acest caz

Eduard Popica a avut calitate de martor, in seara presupusei crimei insotindu-si cumnatul si socrul la cercetari pentru ca acestia din urma sa indice locul faptei.

In timpul procesului, rudele victimei, au anuntat ca nu au nicio pretentie de la familia omului de afaceri si ca nu doresc sa se constituie parti civile in cauza. Avocatii acestora, au adus la cunostinta instantei ca intre familia victimei si familia inculpatului s-a incheiat la notar o tranzactie, prin care li s-a oferit, cu titlul de despagubiri, suma de 30.000 de lei.

Prefectul beizadea

Numirea in functia de prefect de Vaslui a lui Eduard Popica (33 ani) a starnit un val de reactii in randul opiniei publice, fiind contestat pentru lipsa de experienta si parcursul prefesional dubios, acesta activand la institu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro