"Cumintenia Pamantului" de Brancusi, pusa in vanzare

"Cumintenia Pamantului" a fost cumparata in 1911 de inginerul si iubitorul de arta Gheorghe Romascu, chiar de la artist, confiscata abuziv, in 1957, de conducerea comunista a Muzeului de Arta si retrocedata dupa 51 de ani si un proces indelungat.

acum 111 luni (8 Sep 2014)

Opera face, in prezent, obiectul mai multor oferte de achizitie, unele apartinand unor colectionari romani, altele provenind de la colectionari si institutii culturale internationale.

Realizata in 1907, "Cumintenia Pamantului", alaturi de opere precum "Sarutul" si "Rugaciunea", marcheaza cea mai apreciata perioada de creatie a artistului, in care acesta formula noi sensuri filozofice cu valoare universala, turnate in expresii formale de noutate absoluta, precizeaza aceeasi sursa.

"Cumintenia Pamantului" a fost cumparata in 1911 de inginerul si iubitorul de arta Gheorghe Romascu, chiar de la artist, confiscata abuziv, in 1957, de conducerea comunista a Muzeului de Arta si retrocedata dupa 51 de ani si un proces indelungat. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro