Cumetriile cu ofiterul SRI Dragomir ale secretarului de stat la Justitie condamnat pentru spaga in servicii sexuale

Cumetriile cu ofiterul SRI Dragomir ale secretarului de stat la Justitie condamnat pentru spaga in servicii sexuale

Justitia a dat prima sentinta in cazul de coruptie in care este implicat judecatorul Ovidiu Putura (42 de ani), fost secretar de stat in Ministerul Justitiei. Magistratul a fost gasit vinovat de dare de mita si trafic de influenta, iar Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Combinatiile cu evazionistul Ovidiu Putura a fost gasit vinovat de Curtea de Apel pentru dare de mita si trafic de influenta. O alta acuzatie pentru care fostul secretar de stat a fost gasit vinovat este aceea ca ar fi primit de la afaceristul Laurentiu Taranu foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro.

acum 86 luni (20 Sep 2016)

Justitia a dat prima sentinta in cazul de coruptie in care este implicat judecatorul Ovidiu Putura (42 de ani), fost secretar de stat in Ministerul Justitiei. Magistratul a fost gasit vinovat de dare de mita si trafic de influenta, iar Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Ovidiu Putura a fost unul dintre cei mai discreti secretari de stat din guvernul condus de Victor Ponta. Judecatorul a fost numit in aceasta functie pe 17 mai 2012, in mandatul de ministru al PSD-istului Titus Corlatean (7 mai 2012-6 august 2012). Anterior, Putura a fost judecator la Tribunalul Bistrita-Nasaud si director la Directia de contencios administrativ din Ministerul Justitiei.

In primavara anului 2013, numele lui a fost vehiculat pentru ocuparea postului de Ministru al Justitiei, ca succesor al Monei Pivniceru (23 august 2012- 27 martie 2013), care era propusa de PNL ca judecator la Curtea Constitutionala. In locul acestuia a fost preferat Robert Cazanciuc, sustinut de PSD la sefia Ministerului Justitiei (15 aprilie 2013 - 17 noiembrie 2015). Magistratul a fost eliberat pe 24 februarie 2014 din functia de secretar de stat. Combinatiile cu evazionistul

Ovidiu Putura a fost gasit vinovat de Curtea de Apel pentru dare de mita si trafic de influenta. Concret, el i-ar fi promis unei judecatoare de la Tribunalul Bistrita-Nasaud ca il va ajuta pe fiul acesteia sa promoveze examenul pentru notari stagiari. O alta acuzatie pentru care fostul secretar de stat a fost gasit vinovat este aceea ca ar fi primit de la afaceristul Laurentiu Taranu foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro. Acestea constau in suportarea cheltuielilor unor partide de vanatoare, sejururi la mare, plata unor servicii sexuale, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei.

Taranu contesta o condamnare de trei ani si jumatate de inchisoare executare pentru instigare la e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro