Cum vrea Trump sa creasca in sondaje si sa scape de fantoma rusa

Cum vrea Trump sa creasca in sondaje si sa scape de fantoma rusa

Aflat in campanie la Wisconsin (centru), un stat afectat de violente rasiale dupa uciderea unui tanar de culoare de catre un politist alb, candidatul republican a cerut "votul fiecarui afroamerican care lupta astazi pentru un viitor diferit si mai bun". Electoratul de culoare este favorabil de regula democratilor si Hillary Clinton se bucura de un avans important in cadrul acestei comunitati in fata contracandidatului sau republican la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie.

acum 49 luni (17 Aug 2016)

Aflat in campanie la Wisconsin (centru), un stat afectat de violente rasiale dupa uciderea unui tanar de culoare de catre un politist alb, candidatul republican a cerut "votul fiecarui afroamerican care lupta astazi pentru un viitor diferit si mai bun". Ei pleaca de la principiul ca vor avea sprijinul vostru, dar nu fac nimic in schimb", a declarat Trump in fata unor simpatizanti de-ai sai de culoare, potrivit AFP.

Electoratul de culoare este favorabil de regula democratilor si Hillary Clinton se bucura de un avans important in cadrul acestei comunitati in fata contracandidatului sau republican la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie.

Cu cateva ore mai devreme de aceasta interventie prominoritati, republicanul surprinsese prin asumarea angajamentului de "respingere a intolerantei sub toate formele", daca va fi ales presedinte.

"Acesta este angajamentul meu fata de americani: in calitate de presedinte, voi fi cel mai mare campion al vostru", a scris Trump pe contul sau de Facebook.

Schimbarea de macaz pe care o face Trump nu este surprinzatoare, in conditiile in care se afla in dificultate in sondaje, asa cum arata ultimul sondaj Ipsos/Reuters.

Pe langa indulcirea tonului fata de minoritati, magnatul imobiliar a trecut si la remanieri in echipa sa de campanie. Aceasta miscare are loc dupa ce numele lui Manafort a aparut mentionat intr-o ancheta anticoruptie din Ucraina, lobbyistul american cu origini italiene fiind acuzat ca a primit plati secrete in valoare de 12,7 milioane de dolari, in perioada 2007-2012, din partea fostului presedinte prorus ucrainean Viktor Ianukovici.

Astfel, Paul Manafort urmeaza sa-si imparta atributiile cu Kellyanne Conway, care ocupa deja un rol de consilier. Totodata, Stephen Bannon, cofondatorul site-ului de stiri Breitbart News, a fost inclus in echipa de campanie a lui Trump in calitate de dire... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro