Cum vrea sa starpeasca marea coruptie deputatul Bogdan Diaconu: inchisoarea pe viata

Cum vrea sa starpeasca marea coruptie deputatul Bogdan Diaconu: inchisoarea pe viata

Noua propunere legislativa de modificare a Codurilor penale, depusa miercuri, propune pedepse mult mai aspre pentru corupti si reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mita sau prejudiciu pentru care o persoana este cercetata pentru coruptie. "Am adus doua modificari importante: pragul de la care faptele sunt considerate de mare coruptie este de 100.000 de euro, iar faptele de mare coruptie nu se prescriu niciodata, la fel ca si crimele, pentru ca sunt crime impotriva poporului roman.

acum 108 luni (3 Jun 2015)

Noua propunere legislativa de modificare a Codurilor penale, depusa miercuri, propune pedepse mult mai aspre pentru corupti si reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mita sau prejudiciu pentru care o persoana este cercetata pentru coruptie.

"Am adus doua modificari importante: pragul de la care faptele sunt considerate de mare coruptie este de 100.000 de euro, iar faptele de mare coruptie nu se prescriu niciodata, la fel ca si crimele, pentru ca sunt crime impotriva poporului roman.

Potrivit proiectului legislativ, fapta de mare coruptie se pedepseste cu inchisoarea pe viata, cu executare, fara posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, si cu confiscarea extinsa si totala a averii.

Pentru restul faptelor de coruptie, care au produs consecinte deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevazute de lege ar urma sa se majoreaza cu jumatate. Pedepsele aspre, "exemplu social"

Momentul depunerii acestui proiect legislativ este legat si de refuzul Parlamentului de a-l da pe senatorul Dan Sova, acuzat de coruptie, pe mana Justitiei. Un exemplu negativ, astfel incat condamnarea, potrivit deputatului, sa-i descurajeze pe cei care vor sa mai fure de la stat. Important este ca la stadiul actual de coruptie generalizata, pedeapsa, pe langa faptul ca are rolul de a-i izola si de a-i reeduca pe cei care incalca legea, are rol de exemplu social. Pentru ca alti membri ai societatii sa nu fie tentati sa comita astfel de fapte. Perceptia publica fata de cei condamnati pentru coruptie este ca acestia o duc destul de bine in inchisoare - scrie pe bloguri, dau lectii sau solutii economice si ma refer aici la Dan Voiculescu. Sunt destui care gandesc ca pentru 2-3 milioane de euro merita sa stai in inchisoare o perioada, pentru ca apoi sa te bucuri de bani. De aceea, inasprirea pedepselor pentru faptele de coruptie este esentiala pentru insanatosirea so... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro