Cum vrea PSD sa o controleze pe sefa CNA

Camera Deputatilor a respins un proiect de modificare a legii audiovizualului care introducea posibilitatea demiterii presedintelui CNA de catre Parlament. Respingerea proiectului de lege ridica semne de intrebare, in conditiile in care era vorba de o initiativa transpartinica, semnata de presedintii Comisiilor de cultura din cele doua Camere - Georgica Severin (PSD) si Gigel Stirbu (PNL). "Din punctul meu de vedere - am vorbit si cu colegii mei de la Senat si Camera -, cred ca solutia cea mai buna este cea care se aplica la Consiliul Superior al Magistraturii, si anume presedinte din randul membrilor CNA, maxim un an, cu mandat care nu poate fi reinnoit", a sunat propunerea lui Ponta.

acum 77 luni (8 May 2015)

Camera Deputatilor a respins un proiect de modificare a legii audiovizualului care introducea posibilitatea demiterii presedintelui CNA de catre Parlament.

Parlamentarii din majoritate si opozitie au promis, la unison, ca vor crea cadrul legislativ pentru schimbarea sefei Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, implicata intr-un scandal de coruptie. Promisiunea a fost incalcata, insa, prin respingerea de catre Camera Deputatilor a unui proiect de lege in acest sens.

Doar 98 dintre deputati au votat "pentru" acest proiect de lege, in timp ce 190 au votat "impotriva", fiind inregistrate si trei "abtineri". Proiectul care a picat la vot prevedea ca respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului. Pasul urmator ar fi fost alegerea unui nou presedinte al CNA, tot de catre Parlament, la propunerea membrilor CNA. Aceste prevederi erau necesare pentru ca legea in vigoare nu prevede posibilitatea demiterii sefului Consiliului si are conditii extrem de restrictive pentru inlocuirea unui membru CNA - incapacitatea de a-si exercita functia mai mult de sase luni sau condamnarea penala. Pe actuala lege, Laura Georgescu nu poate fi inlocuita din functia de presedinte, dar nici nu isi poate pierde mandatul de membru CNA cat timp nu este condamnata. Respingerea proiectului de lege ridica semne de intrebare, in conditiile in care era vorba de o initiativa transpartinica, semnata de presedintii Comisiilor de cultura din cele doua Camere - Georgica Severin (PSD) si Gigel Stirbu (PNL). Potrivit unor surse parlamentare, proiectul a fost depus la initiativa social-democratilor, care le-au dat asigurari liberalilor ca premierul Ponta este de acord cu schimbarea Laurei Georgescu. Inainte de votul din plen insa, PSD i-a anuntat pe cei de la PNL ca nu mai sprijina proiectul. "Din punctul meu de vedere - am vorbit si cu colegii mei de la Senat si Camera -, cred c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro