Cum vrea premierul Ciolos sa ne scape de hartii

Cum vrea premierul Ciolos sa ne scape de hartii

mamele care au nascut trebuie sa depuna trei dosare cu aceleasi tipuri de documente, unul pentru indemnizatia de crestererea copilului, altul pentru alocatia de stat si un altul pentru stimulentul de reinsertie.

acum 65 luni (25 Feb 2016)

gov.ro, care are drept scop debirocratizarea administratiei publice."Comisia de taiat hartii", asa cum Executivul a denumit platforma, ii invita pe contribuabili sa povesteasca experientele lor cu administratia si sa spuna ce documente sau ce tipuri de dosare pe care trebuie sa le depuna la administratie li se par complicate si ar putea fi simplificate.

Premierul Dacian Ciolos a venit si el cu exemple: eliberarea cazierului judiciar care uneori este cerut chiar de institutia care il elibereaza ( situatiile in care cetatenii solicita emiterea unui permis de conducere); un somer care este obligat sa plateasca 30 de lei pentru a obtine documentele necesare obtinerii indemnizatiei de somaj; mamele care au nascut trebuie sa depuna trei dosare cu aceleasi tipuri de documente, unul pentru indemnizatia de crestererea copilului, altul pentru alocatia de stat si un altul pentru stimulentul de reinsertie. In Estonia, de exemplu, statul nu-ti poate cere o informatie pe care o are deja. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro