Cum vrea Parlamentul European sa imparta bugetul UE pe 2018. Catre ce domenii se duc cei mai multi bani

Cum vrea Parlamentul European sa imparta bugetul UE pe 2018. Catre ce domenii se duc cei mai multi bani

Parlamentul European doreste fonduri mult mai mari alocate si cercetarii si inovarii, cu 123 de milioane de euro mai mult decat Comisia Europeana, cercetarea in domeniul apararii, de exemplu, ajungand sa beneficieze, in versiunea de buget a Parlamentului, de fonduri in valoare de 40 de milioane de euro. Avertisment pentru Romania In cadrul unei conferinte de presa sustinuta de eurodeputat pentru jurnalistii romani prezenti la sesiunea plenara de la Strasbourg, Siegfried Muresan a tras si un semnal de alarma privind nivelul de absorbtie al fondurilor structurale si de coeziune de catre tara noastra, care ar trebui in 2018 sa creasca, de vreme ce perioada de finantare se apropie de sfarsit, anul 2020.

acum 25 luni (25 Oct 2017)

Daca in luna mai Comisia Europeana a prezentat proiectul de buget, care urmarea principalele prioritati stabilite de europarlamentarul Muresan in luna martie si era in valoare de 160 de miliarde de euro, in luna septembrie, Consiliul UE a cerut o micsorare cu 1,7 miliarde de euro a bugetului, cu taieri importante realizate tocmai in domeniile prioritare. Din postura de negociator sef, parlamentarul european Siegfried Muresan a redactat un raport prin care se opune amendamentelor Consiliului si a venit cu o serie de cresteri fata de bugetul propus de Comisie in domeniile prioritare: cresterea economica, a locuri de munca si siguranta la granite. Prioritatile pentru anul viitor, din perspectiva Parlamentului, ar trebui sa fie cresterea si crearea de locuri de munca, precum si siguranta cetateanului", a declarat europarlamentarul Siegfried Muresan.

Cresteri pentru domeniile prioritare

Pentru a realiza liniile directoare trasate in luna martie, pozitia Parlamentului European pentru bugetul din anul 2018 prevede o serie de cresteri fata de proiectul Comisie pentru mai multe domenii, programe si proiecte. proiectul de buget al Comisiei Europene) pentru a atinge tintele prioritare, Parlamentul European isi propunere cresterea cu 22 de milioane de euro pentru COSME, programul prin care sunt finantate IMM-urile. Se propune finantarea Consiliului European de cercetare cu 15 milioane de euro in plus si 32 de milioane de euro pentru Programul Erasmus", a adaugat europarlamentarul.

Cresteri semnificative se inregistreaza si in domeniul agriculturii, unde tinerii fermeri vor avea alocati fonduri cu 50 de milioane de euro. Parlamentul European doreste fonduri mult mai mari alocate si cercetarii si inovarii, cu 123 de milioane de euro mai mult decat Comisia Europeana, cercetarea in domeniul apararii, de exemplu, ajungand sa beneficieze, in versiunea de buget a Parlamentului, de fonduri in valoare de 40 de milioane de euro.

Reducerea soma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro